SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ağaçlandırma Yılı İlan Edelim'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Merkezi Kadın Kolları'nın organizesi ile Malatya'da çevreyle ilgili bir program düzenlendi.

Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park'ta düzenlenen Çevre Günü programında, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz, Sivas Milletvekili Osman Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, bazı belediye başkanları partililer ve vatandaşlar katıldı.

Sivil toplum kuruluşları ve AKP Kadın Kolları'nın stantlar açtığı programda günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yapıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır konuşmasında, "Çocuklarımız ve geleceğimiz için temiz bir toplum için çevreye önem vermeliyiz" diyerek Malatya'nın yaşanabilir bir şehir olması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise Malatya'nın yeşilliğinin yeterli olmadığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: "Malatya'da 2010 yılını ağaçlandırma yılı olarak ilan edelim."

Çöplerden gübre üretilmesi ile geri dönüşümün daha iyi sağlanmış olacağını anlatan Öz, çevrenin önemini anlattı.

Milletvekili Öznur Çalık da, "2009 ve 2010 yıllarını Malatya'nın çevresi ve çehresinin değişeceği yıl ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı. Malatya'ya Tabiat Parkı yaptıklarını anlatan Çalık, şunları söyledi: "Çevre ve orman bakanımız Malatya'ya katı atık bertaraf tesisi kurulması için talimat verdi."

Çalık, dumansız bir dünya için sigaranın bırakılıp çevreye sigara izmaritlerinin de atılmaması gerektiğini söyledi ve çevrenin insan ve doğa için ne kadar önemli olduğunu anlattı.

AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt da, "Çocuklarımıza gurur duyacağımız bir gelecek bırakmalıyız" diyerek çevre, toprak, temiz su ve katı atıkların değerlendirilmesiyle ilgili konuşmasında çevrenin önemini dile getirdi.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ve Sivas Milletvekili Osman Kılıç ve Emeksizler Geri Dönüşüm Müdürü çevre mühendisi Sevgi Karabıyık da, günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptılar.

Çevre programında, en fazla atık pil toplayan çocuklara ödül verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız