SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ağaçlar Kuruyor Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:39:14
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mahmut Lıcalı imzasıyla Kürecik'teki “NATO Füze Savunma Sistemi Radarı”nın bölge için doğuracağı ekolojik sonuçlarla ilgili bir haber yayınlandı.

Cumhuriyet Gazetesi'ndeki haber şöyle ;

 CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un, Malatya-Kürecik bölgesine ABD ve NATO tarafından kurulan “NATO Füze Savunma Sistemi Radarı”nın bölge için doğuracağı ekolojik sonuçlarla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönündeki soru önergesine Sağlık Bakanlığı yanıt verdi.

CHP’li Onur, füze kalkanının yaydığı radyasyon ve farklı zararlı gazların bölgede yaşamı olumsuz yönde etkileyeceğinin bilirkişiler tarafından dile getirildiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı, Malatya-Kürecik bölgesine kurulan füze savunma sisteminin yaydığı radyasyonun insan sağlığını tehdit etmediğini bildirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 1960 yılında Malatya Karahan Tepesi’ne kurulan ABD radarı nedeniyle bölgedeki kanser vakalarında artış yaşandığı iddiasına da“Kanser vakalarının hızı ülkemizin diğer bölgelerinden farklı değildir” yanıtını verdi. 1960’lı yıllarda Malatya Karahan Tepesi’ne konuşlandırılan Amerikan Üssü’nden sonra, bölgede kanser vakalarında artış olduğu ve bölgeye özgü meyve ağaçlarının kuruduğunun gözlendiğini kaydeden Onur, Uluslararası Radyasyondan Korunma Komisyonu (ICRP), Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) ve diğer bağımsız kuruluşların rapor ve analizlerle bu konuda uyarılarda bulunduğunu anımsattı.

Onur, geçmiş yıllarda kurulan radar istasyonundan yayılan radyasyonun bitkiler ve toprak analizlerinin olup olmadığı, bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığı ve fayda-zarar analizinin yapılıp yapılmadığı sorularını yöneltti.

Akdağ, Malatya Kürecik’e kurulan füze kalkanı sisteminin fayda-maliyet analizinin yapılması ve bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesinin Sağlık Bakanlığı’nın görev alanı dışında kaldığını dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız