SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağaçları Rengarenk Giydirdiler

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:47:34
Ağaçları Rengarenk Giydirdiler
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği proje ile kadınlar yaptıkları el örgülerini ağaçlara giydirdiler. Ağaçlar, rengarenk el örgüleri ile bezendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Ağaç Giydirme Sanatı” kapsamında 11 kadın projede yer alarak yaptıkları el örgülerini ağaçlara giydirdiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin proje kapsamında tahsis ettiği Gazi İlkokulu ile Atatürk Evi arasında yolların ortasındaki alanda bulunan 26 adet ağaca 11 kadın tarafından yapılan el örgüleri giydirildi. Kadınlar el örgülerini ağaçlara sararak tek tek iğne ile diktiler.  Kadınların gece çalışması esnasında Zabıta ekipleri de destek verdiler. 

Projeye katılan kadınlardan Semiha Kılıç, “Ağaçlara elbise giydiriyoruz. Ağaçları korumak ve çevremizi güzelleştirmek amacıyla bunu yapıyoruz. Bazı insanlarımız ağaçları kazıyorlar, isimlerini yazıyorlar, kurumasına sebep oluyorlar. Belki bu şekilde ağaçlarımızın kurumasını önlemiş oluruz. El örgülerimiz ile ve örgü makineleri ile yaptık. El emeği göz nuru. Sevgi meselesi” dedi.

Projede yer alan kadınlar bir değişiklik olsun diye etkinlik yaptıklarını ifade ederek, kadınların bu proje ile el sanatları ile ilgili olarak hünerlerini ortaya koyduklarını, ağaçlara zarar değil, korunmaları için destek verdiklerini belirttiler.  Kadınlar vatandaşlardan yaptıkları örgülerin ağaçlardan sökülmemesini ve zarar verilmemesini istediler.

Projenin hayata geçirilmesinde büyük desteği bulunan Gülbahar Güldaş ise, toplam 26 ağaca örgü geçirildiğini belirterek, örgülerin toplam 11 bayan tarafından hazırlandığını kaydederek, “Güzel bir atölye çalışmasıydı” dedi.

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN- Ilgın YALVAÇ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız