SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ağaçlarımız Kuruyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez Yaygın Kasabası ve bağlı köyler ile merkeze bağlı köylerde yaşanan sulama suyu sıkıntısının had safhaya ulaştığı ve ağaçların kurumaya başladığı bildirildi.

Merkez Çiftlik Köyü'nde kuruyan kayısı ağaçlarının yer aldığı kayısı bahçesinde köylüler ortak basın açıklaması yaptı. Çiftlik Köyü Muhtarı Cemal Kaya, "1984 yılında Devlet Su İşleri ve o zaman Köy Hizmetleri'ne başvurarak sulama suyu sıkıntısının giderilmesini talep etmiştik. Bugüne kadar çözülmedi" dedi.

Köylülerden Hasan Akbulut ise, 25 yıl önüce yaptıkları müracaattan sonuç alamayınca bu kes keson kuyu açıp bahçelerini öyle sulamaya başladıklarını dile getirerek, "Şimdi kuyularımız da kurudu" şeklinde konuştu.

Mehmet Nuri Alan ise, 17 köyün sulama suyu sıkıntısının giderilmesi için geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilerinin köyde inceleme yaptığını ve buraya suyun durumuna göre baraj ya da gölet yapılma kararı alındığını, ancak bugüne kadar bir gelişme olmadığını aktardı. Ağaçların kurumaya başladığını ifade eden Alan, "Küresel ısınmadan dolayı su kaybı olduğunu biliyoruz. Ancak, bizim burada Beypınar Suyu ve Çalgan Çayı var. Bu suların değerlendirilmesini istiyoruz. Gölet veya baraj ne yapılacaksa programa alınıp temel atılmasını bekliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız