SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba, Başbakana İntiharları Sordu

0
Güncellendi - 2017-04-21 06:52:46
Ağbaba, Başbakana İntiharları Sordu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir günde 3 kişinin intihar etmesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM), Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı olarak yanıtlaması talebi ile soru önergesi verdi.

Veli Ağbaba'nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede şu ifadelere yer verildi:

"Malatya ilinde 19 Nisan 2017 tarihinde 3 intihar olayı birden yaşanmıştır.18 yaşında bir genç kız, 21 yaşında genç bir erkek ile evinde tek başına yaşayan 78 yaşındaki bir şahısın kendilerini asmak suretiyle intihar ettiği belirlenmiştir. Türkiye hızla intihar olaylarının en fazla olduğu ülkeler arasına girmektedir. Şiddet, taciz ve intihar gibi tüm dünyada çocuklar ve gençler arasında yaşanan bu sorunlarda batıda azalma, Türkiye’de ise artış göze çarpmaktadır. Son yıllarda artan intihar olaylarının önüne geçilememesi ise toplumda kaygıyla karşılanmaktadır.

Bu çerçeveden hareketle;

1-Malatya ilinde son 10 yılda meydana gelen intihar vakalarının istatistikleri nasıldır? İntihar olaylarında hayatını kaybeden kişi sayısı ne kadardır?

2-Malatya ilinde son 10 yılda sağlık kuruluşlarından psikolojik yardım alan kişi sayısı ne kadardır?

3-Bir şehirde aynı gün 3 kişinin hayatına son vermesi hükümetiniz tarafından nasıl değerlendirilmektedir?

4- Yıllara göre artış gösteren intihar vakalarının önlenebilmesi için hükümetiniz tarafından çalışma yürütülmekte midir? İntihar olaylarını önlemek için neler yapılmaktadır?

5-İntihar olaylarının en sık görülen sebepleri nelerdir? Yıllara ve intihar olaylarına göre dağılımı nasıldır?

6-Türkiye genelinde son 10 yılda meydana gelen intihar vakalarının sayıları illere göre nasıldır? En çok intiharın meydana geldiği iller hangileridir?

7-İntihar eden kişilerin cinsiyetlere ve yaşlarına göre dağılımı nasıldır?

8-Türkiye intihar sayısı ile değerlendirildiğinde Dünya ülkeleri arasında kaçıncı sıradadır?"

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatyalı (6 yıl önce)
    mutsuzluk ve umutsuzluk ,intiharın nedenidir.her zaman son nefesimize kadar mutlu olmanın yollarını arayacağız.her daim umudumuz yeşerecek.yöneticiler hayata dair umutlarımızı her zaman canlı tutmalıdırlar.insan hayatındaki tüm yeni oluşumlar bizleri hayata bağlar.bizi yönetenlerin değişimi dahi toplumu diri tutar.bu açıdan bakıldığı zaman ,uzun yıllar aynı kişinin yönetimi altında olan toplumlarda umut yitimi olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Sen cok biliyorsun ya hayat sartlarini bulent arikan Sen ancak gul hukumet milletin destekcisi olsun Maddi manevi destek olsun maaslari arttirsin yoksulluk azalsin bak intahar vakkalari azlirmi azalmazi gor o zaman gulermisin aglarmisin bulent bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (6 yıl önce)
    Ya hiç güleceğim yoktu Hükümet ne yapsın eee o zaman her bir vatandaşın başına birer polis diksin kimse intihar etmesin ...... Ayının biri bal kovanına saldırmış sahibi hükümet nerde diye sitem etmiş ağbaba sende her şeyi hükümete yüklüyorsun
    0
    0
    Yanıtla