SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halkın İradesine İpotek Konulmaya Çalışıldı"

0
Güncellendi - 2017-11-29 04:55:56
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçadağ İlçe Kongresi yapıldı. Kongrede İlçe Başkanlığına Ali Aslan seçildi.

CHP Akçadağ İlçe Kongresi CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın katılımı ile Akçadağ Öğretmenevinde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ve 3 adayın yarıştığı kongrede CHP Akçadağ İlçe eski Başkanı Ali Aslan 53 oy alırken, mevcut başkan Muhiddin Şahin 34, Cihangir Solak ise 6 oy aldı. Bu sonuçların ardından Ali Aslan CHP Akçadağ İlçe Örgütü'nün yeni başkanı oldu. Kongre sonrası kısa bir teşekkür konuşması yapan Aslan, kongrenin birlik ve beraberlik içerisinde geçtiğini belirterek kongrenin kazananının demokrasi olduğunu söyledi.

Akçadağ Öğretmen Evinde gerçekleştirilen kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğlulları, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları ile partililer katıldı.

Ağbaba; "Halkın İradesine İpotek Konulmaya Çalışıldı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin Akçadağ İlçe Kongresi’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ağbaba, “Bugün Malatya’nın sulama sorunu gündemdeyse, ağaçların kesilmesi kamuoyunda bu kadar yankı bulmuşsa CHP örgütü sayesindedir.Sizlerin seçtiği milletvekili sayesindedir. 2011 den beri çalışıyoruz, çabalıyoruz ama hak ettiğimiz yerde değiliz. 2019 seçimleri gündemde. Artık AKP Genel başkanı da geçmiş dönemlerde olduğu gibi ‘Ben seçilirim’ diyemiyor. Yüzde 50 +1 almadan kimse Türkiye’yi yönetme görevi alamayacak.” İfadelerini kullandı.

Ağbaba; “Türkiye her türlü baskıya, her türlü devlet imkanına rağmen, kaymakamından, valisine, emniyet müdüründen, sağlık müdürüne, her türlü maddi imkan kullanılarak, cumhurbaşkanının bütün olanakları kullanılarak bir referandum yapıldı. Günlük 30-40 kanalın Hayır’ı savunanları terörize etmeye çalıştığı bir ortamda ‘Hayır’ en az yüzde 50 linin üzerinde çıktı. 16 Nisan bu zihniyetteki insanların iktidardan gideceğini bizlere gösterdi. Kimi muhtarlara baskı yapıldı, kimi muhtarlara Cumhurbaşkanına saz verdirildi. Halkın iradesine ipotek konulmaya çalışıldı. Ama Akçadağ’da her şeye rağmen önemli bir ‘Hayır’ oyu çıktı. Türkiye’de her türlü baskıya rağmen yüzde 50 nin üzerinde Hayır oyu çıktı. Bilin ki 2019 da Recep Tayyip Erdoğan kaybedecek. Bütün anketler bunu gösteriyor.” iddialarında bulundu.

Ağbaba, “2011 den beri her fırsatta Atatürk’e laf söylüyorlar. ‘2 ayyaş’ dediler. ‘Ata’ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok’dediler.’Yunanistan’da doğmuş Türk değil’ dediler. Saraylarında ağırladıkları fesli ‘Keşke Yunan kazansaydı da Atatürk kazanmasaydı’ dedi. Fesli, Atatürk’ün annesinin genelevde çalıştığını bile söyledi. Şimdi ne diyorlar ? 10 Kasımda ilk kez Atatürk ismini ağızlarına aldılar. Atatürk’ü sevdiklerinden değil, gördüler ki her türlü karalamaya rağmen, insanların kalbindeki Atatürk sevgisi çıkarılmıyor. Anketler sonucu Atatürk’ün önünde eğildiler. Birilerinin rehber edindiği ülke Suudi Arabistan. Vahabi anlayışı. Kadınların araba kullanıp kullanmayacağı tartışılıyor. Beğenmedikleri Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kadınlarına 1934 yılında seçme seçilme hakkını vermiş. Bunu görmemek için kör olmak lazım. 2023 hedefleri Cumhuriyeti yıkmak.” iddialarında bulundu.

(İha - Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız