SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Treni Şov Malzemesi Yaptılar"

0
Güncellendi - 2016-10-28 00:49:22
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hızlı treni yıllardır şov malzemesi olarak kullandığını iddia ederek; ”Aynı kişilerin aynı konuyla ilgili defalarca farklı açıklama yapması Malatya siyaseti açısından üzüntü verici bir durum” dedi.

Malatya’nın konumu itibariyle hızlı trenden 2023’ten önce faydalanması gerektiğini açıklayan Ağbaba, “AKP’nin Malatya’ya yaptığı haksızlıklara bir yenisi daha eklenmiş oldu” dedi.

Ağbaba, “Sivas’ın doğusunda hızlı trenin geçmesi talep edilen bu 3 ilin toplam nüfusu 3 milyonun üzerinde. Oysa Ulaştırma Bakanlığı ilk etapta hızlı trenin bu illere değil, Sivas’tan sonra Erzincan’a götürüleceği açıklanmıştı. Bu açıklamanın hemen ardından yapılan seçimin yanlışlığını belirterek, Malatya hattı ile ilgili taleplerimizi dile getirmiştik. Ancak gelinen noktada, kendi bakanlarını ikna edemeyen AKP Milletvekillerinin nakarat cümleleri ve bir kez daha mağdur edilen bir Malatya’yla karşı karşıya kaldık” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Ağbaba, “2014 yılı Nisan ayındaki yaptıkları açıklamada, ‘Ulaştırma Bakanımız ile heyet olarak yapmış olduğumuz görüşmede, bu da ilk kez söyleniyor, mayıs ayında hızlı trenin proje ihalesini de yapıyoruz’ şeklinde konuşanların, 2016 Ekim ayında hızlı tren hattı etüt projesinin 2017 yılı içerisinde tamamlanacağı açıklaması Malatyalılar ile dalga geçmekten başka bir şey değildir” dedi.

Ağbaba, vagon onarım fabrikası konusunda da Ak Parti'nin tutarsız davrandığını belirterek, “Hızlı tren setleri imali için Sakarya’da, Hızlı Tren Makas Fabrikası Çankırı’da, Travers Fabrikası Sivas’ta, ray bağlantı elemanları Erzincan’da kuruldu. Tren yolları için yapılan yatırımlar devam ederken, Malatya’da çok uzun yıllardır atıl bir şekilde bekletilen Vagon Onarım Fabrikası, önce hapishane yapılmak istenmiş, ardından parçalanarak ÖİB tarafından satılmıştır. Bir taraftan atıl bekletilen fabrika varken, diğer taraftan aynı nitelikte milyonlarca lira harcanarak fabrika açmak kamu kaynaklarının çarçur edilmesinden başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın vekıl Malatya ya yapılacak olan hızlı tren falan zaten degıl.. en fazla 160 km hız yapacakmış! Sıvas- Malatya arası yol elverıslı olmadığı ıcın boyleymıs! Sankı 1800 yollardayız tünel vıyaduk yapamıyoruz ya:) Konya-Ankara 300 yapıyor Malatya 160 yapacak ha haa:) saka gıbı
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    yeter ki yapsınlar şov yapsınlar sen niye alınıyorsun şov yapıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (7 yıl önce)
    Dilin kemiği yok istediği gibi konuşur,yapar eder..İcraatmı bunu chp niye geçmişinde yapamamış.Birilerinin etrafımızdaki onca savaşa entrikalara rağmen başarıyla dolu icraatlarını küçümseyip hakir görür.Bence chp'nin akp 'den yana endişesi başaramamak değil de sanki ak parti bunuda başaracak ne edip karalayalım,küçümseyelim hesabında..Bu iş chp'ye rağmen tıkır tıkır yapılacak göreceksiniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah argan (7 yıl önce)Alican isimli kullanıcı yorumuna
    CHP nin yaptıklarını satmakla meşgul olan bir anlayış Malatya ya ne yapmış ? Üretim adına ne yaptı. Şimdi fort atsöyle boğaza köprü yaptı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet m. (7 yıl önce)
    Aslanoğlu'ların acı günü 22. ve 23. Dönem CHP Malatya Milletvekili merhum Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun ağabeyi Mehmet Aslanoğlu vefat etmiştir. (Gazeteniz vefat bölümüne duyurulur.)
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    Hizli tren hic alakasiz sivastan sonra yol degistirip erzincana gidecek 3-4 milyon insanin yaraarlanmasi gereken yoldan 200-300 bin kisi yararlanacak .. ve sonraa malatyada elazigda antepte vs illerde bu parti yine kazanacak . herkes hakkettigi gibi yonetilir
    0
    0
    Yanıtla
  • bendensin1952 (7 yıl önce)
    gelin 5 tane ak parti milletvekilini kovalım bir ağbaba kalsın hepsine bedel
    0
    0
    Yanıtla
  • engin (7 yıl önce)
    Çevre yolu gündeme geleli 30 yıl geçmiş hala ortada bişey yok .Bari açıklama yapıp kendinizi rezil etmeyin 2050 ye kadar gelir hızlı tren
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    100 günde Taşeron işçiye kadro vermeyi başaramayanlar yedi yılda tren getirecek hemde hızlısından. Yav he he.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Her seçim de Cumhurbaşkanı hatırına akp oy verdım! Ama su Malatya ya yapılan haksızlıklar karşısında bu defa asla vermıycem! Malatya yı mahvettıler! Akp Malatya dan oy alamasın bakalım Tayyip bey nasıl hesap soracak bu velıllerden!
    0
    0
    Yanıtla
  • boztepeli (7 yıl önce)
    Haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • D.Davut (7 yıl önce)
    Aynen katılıyoruz sayın Ağbaba ya.herşey laf salatası ortada hiçbişey yok.Diger şehirlerde neler var neler gıpta ile sadece bakıyoruz.kaderine twrk edilmiş bir şehirde yaşıyoruz malesef.
    0
    0
    Yanıtla