SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba, İddiaları Bakan Soylu'ya Sordu

0
Güncellendi - 2017-05-11 12:06:14
Ağbaba, İddiaları Bakan Soylu'ya Sordu
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, güvenlik korucusu alımlarında yaşanılan sorunların tartışılmaya devam ettiğini belirterek, “Formalite mülakatlarla alım yapıldığı iddiaları dilden dile dolaşırken, yetkililer vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini gidermelidir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ilçe ziyaretlerinde sıklıkla gündeme gelen korucu alımlarındaki iddialarla ilgili İçişleri Balanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Ağbaba önerge metninde ; “Başbakanlık tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında geçici köy korucuları (GGK) ismi “Güvenlik korucuları” olarak değiştirilmiş, Doğu ve G.Doğu’daki 47 bin 510 güvenlik korucusundan yaşları 45-50 arasında olan 18 bin 66’sı emekli edilmiş, emekliler yerine yeni korucu alımı yoluna gidilmiştir.İçişleri Bakanlığının 09.01.2017 tarihli “Bakan Oluru” ile tüm Türkiye’de Güvenlik Korucusu alımları için ilana çıkılmış, Şubat ayı içerisinde şartları uyan adaylar fiziki yeterlilik sınavına tabi tutulup ardından yapılan mülakatla göreve başlatılmıştır.”dedi.

Veli Ağbaba, “Yapılan mülakatların formalite olduğu, AKP il ve İlçe başkanlıkları tarafından hazırlanan listelerin korucu yapıldığı yönünde iddialar dillendirilmiş, fiziki yeterlilik testini birincilikle bitiren adayın mülakatta sonuncu çıkması, yeterlilik testinin sonlarında olan kişilere mülakatta en yüksek oyun verildiği ve korucu yapıldığı iddiaları aylardır süregelmektedir.Son dönemlerde ziyaret ettiğimiz mahallelerde en çok şikayet konusu korucu alımlarıdır. Aynı mahalle içinde gençler arasında ciddi sorunlar yaşanmasına sebep olan alımlar ile ilgili vatandaşların kafasındaki soru işaretleri mutlaka giderilmelidir ” ifadelerine yer verdi.

Ağbaba, Bakan Soylu’ya konuyla ilgili şu soruları yöneltti; "Güvenlik korucusu alımlarıyla ilgili bakanlığınıza bugüne kadar kaç şikayet ulaşmıştır? Bu şikayetlerle ilgili hangi işlemler gerçekleşmiştir? Malatya ilinde de çok sayıda korucu adayı haksızlığa uğradıklarını, AKP’ye yakın kişilerin korucu yapıldığını, köylerde ciddi huzursuzluk yaşandığını belirtmektedir. Malatya’daki korucu alımlarıyla ilgili tarafınıza ulaşan sorunlar hakkında Bakanlığınızın yaptığı çalışmalar nelerdir. “Adın-soyadın nedir? Babanın ismi nedir?” denilerek başlayıp biten mülakatlarda korucu seçiliyor ise bu seçimin şeffaf ve tarafsız olduğu düşünülmekte midir? Geçmişte yüz kızartıcı suçtan dolayı tutuklanan kişilerin bile korucu yapılıp, diğer adayların elendiği seçmelerin ardından köylerde yaşanabilecek olası tatsız olayların sorumlusu kimdir?”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Artık yok hukmundesin sayin agbaba çünkü malatyalı seni chp den istemiyor özellikle PASAKOSKU. ÇAVUŞOĞLU .CEMALGURSEL. ADAFI mahalleleri artık yurttaş olarak sen oldukça bizler CHP den uzağız böyle bil çekil
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (6 yıl önce)
    Muhalefetin başarısız ve etkisiz unsurlarının sözde yaptıkları siyaset masaldan öteye geçemiyor. Bir siyasi ilk önce kendi ilinde belli olur. Veli Ağbaba Malatya'da kaç dönemdir yapılan seçimlerde CHP oylarının sürekli düşüşüne bir açıklama getirmelidir. Malatyada 15 yıldır ikinci milletveklliğini CHP hala yakalayamamışsa bunun ilk sorumlusu Malatya'nın tek vekili olmakla övünen Veli Ağbabadır.
    0
    0
    Yanıtla