SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba İddiaları Meclise Taşıdı

0
Güncellendi - 2018-10-19 18:21:32
Ağbaba İddiaları Meclise Taşıdı
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediyesi'nin Esenlik Şirketi’yle ilgili iddiaları TBMM'ye taşıdı ve  “Başka ülkede olsa tüm sorumlular istifa ederdi, bizde iddiaları gündeme getirenler eleştiriliyor” dedi.

“Bu iddialardan onda biri bile başka bir ülkede yaşanmış olsa tüm sorumlular istifa ederdi” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ancak gelin görün ki bizde bırakın istifa etmeyi, muhataplar koltuklarında oturmaya devam ediyor, gerçekleri söyleyen kişileri eleştiriyor” dedi.

Ağbaba, Esenlik’te yaşandığını öne sürdüğü konuları meclis gündemine de taşıdı. Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi;

"1-      Esenlik Şirketinin süpermarketlerinden AKP Milletvekilinin şirketine olan borçtan dolayı yerleri ile birlikte verildiği milletvekilinin avukatları tarafından kabul edilmiştir. Esenlik Şirketinin ihaleye çıkmadan borcuna karşılık tüm Malatyalıların sahibi olduğu bir marketi devretmesi yasal mıdır? Etik midir?

2-     Bu  marketin milletvekiline devredildikten sonra tekrar vekilden kiralandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise ne kadar kira ücreti belirlenmiştir? Milletvekilinin süpermarketleri hem satın alarak hem de kiralayarak para kazandığı doğru mudur?

3-      Esenlik Şirketi’nin toplam borcu ne kadardır? Bu borç içerisinde AKP’li milletvekili, belediye başkanı, il/ilçe yöneticilerine ait borçlar var mıdır? Var ise bu borç miktarı ne kadardır?

4-      Şirket çalışanlarından ihalelere girmek için ayrı şirket açanlar var mıdır? Bakanlığınıza bu konuyla ilgili suç duyurusu gerçekleşmiş midir?

5-      EPAK isimli ürünlerin içlerinin başla ürünlerle değiştirildiği, bu şekli ile reyonlarda satıldığı, konunun anlaşılması üzerine reyonlardaki bu ürünlerin toplatıldığı iddiaları doğru mudur?

6-      Esenlik Şirketinde kaç müdür istihdam edilmektedir? Bu müdürlerin maaşları ne kadardır?

7-      Şirketin borçlarından dolayı idari binasını satmak istediği doğru mudur?

8-      Şirkete ait süpermarket,inşaat emlak,temizlik,beton,MAŞTİ,sosyal tesisler ve canlı hayvan pazarının ayrı ayrı kar-zarar durumu nedir?

9-      Şirketin bankalara ipotek olarak verdiği yerler var mıdır? Var ise bu yerler nerelerdir?

10-  Esenlik Şirketinin 2002 yılından itibaren yıllara göre kar-zarar durumu nedir?

11-  Şirket,2016-2018 yılları arasında hangi alacaklılarını, gayrimenkullerini satmıştır?

12-  Bu gayrimenkullerini kaça liraya satmıştır?

13-  Şirketin marketlerinde raflarda yer almak isteyen firmaların gayrı resmi şekilde ödeme yaptığı iddiaları doğru mudur? Raf parası alınan/alınmayan firmalar hangileridir?"

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

48 yorum yapılmış

  • huseyinmeric (5 yıl önce)
    EEEE NE OLDU....AK PARTİ VEYA BAŞKA BİR PARTİDE BİR MİLLERVEKİLİ ESNAF OLAMAZ MI! ŞİRKET KURAMAZ Mİ! BİR KAÇ GÜNDÜR ALNI AÇIK YİĞİT CESUR VATAN EVLADI SN: HAKAN KAHTALI VEKİLİMİZE ATILAN BU KARALAMA-İFTİRALAR YETMEDİ. ..AĞBABA MECLİSE TAŞIYARAK ÇOK BÜYÜK BİR OLAYA İMZA MI ATTI" ÇOK YAZIK HEMDE ÇOK AYIP CHP MİLLETVEKİLİ AĞBABA'DA BİR ESNAF KENDİSİNE YAKIŞTIMI. ..ASLINDA BU OLAY BAŞLATAN-DAĞİTAN KİMİN PARMAĞI VARSA SN: HAKAN KAHTALI VEKİLİMİZ YARGIYA TAŞIYARAK HUKUK Kİ; İŞLEMLERİ BAŞLATSIN. .ONLAR TEK TEK HESAP VERSİN.?ÇAMUR AT İZİ KALSIN? TEK BİR KELİME ACABA UTANACAKLAR Mİ! ✔HAKAN KAHTALI ✔ CANINI-MALLINI-BU VATANA-BAYRAĞA-DEVLETTE-MİLLETTE-SAHİP ÇIKARAK 15 TEMMUZ 2016'DA HİÇ GÖZLERİNİ KIRPMADAN VERE BİLDİ " "BİZİM KENDİSİNE GÜVENİMİZ TAMDIR" "O VEKİLİMİZ OLARAK BAŞ TACIMİZ" "ONU SEVMEYENLER" "AĞBABA İSTEDİĞİ GGİBİ YAZSIN" SN: HAKAN KAHTALI ALNI AÇIK BUNU HERKES BİLSİN.. "Burada yorum yapabilirsiniz..Düduncelerinizi ifade edebilirsiniz Fakat hakaret iftira atarak yapanlara yazıklar OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali vurmaz (5 yıl önce)
    sayın ağbaba esenlik öncelikle bir ticari işletme iftiralara dayanarak bu soruların hepsini esenliği arayarak öğrenebilirsin 25 tane tedarikçi firmaya yapılan bir işi sanki milletvekilimize özel bir durum gibi gündeme getirilmesi en büyük iftiradır
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt44 (5 yıl önce)
    teşk.ederiz Sayın Vekilim...mÜSEBBİBLERİNE HESAP SORULSUN.BEN YAPTIM OLDU DEMEK bitsin....
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (5 yıl önce)
    bunlar ölene kadar tc hiç kimseye hesap vermez ancak ölünce hesap verir bu dünyada bunlara günah işledin demeyin çarpılırsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (5 yıl önce)
    Bir millet vekilinin Malatya'nın öz kaynağına göz dikmesi ne kadar doğru? Millet vekilinin, halkın haklının haklarını savunması gerekirken böylesi olayların içerisinde yer alması etik midir? Eğer bir vekil benim haklarımı gözetmek yerine hakkıma göz dikiyorsa o benim vekilim asla olamaz. Partizanlık olaylarını bırakın hakkı haklıyı savunun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (5 yıl önce)
    Hiç bir bilginiz olmadan insanları karalamak ne kadar kolay iftira atıp insanların önünde linç ettirmek ne kadar kolay vekilimizi karalamaktan vazgeçin onun nasıl biri olduğunu gayet iyi biliyoruz sizin yalanlarınız bizim için hiç bişe ifade etmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Maraşlı (5 yıl önce)
    Merak ediyorum ! Sayın Kahtalı İl Başkanı olmadan önce kendi şirketine bağlı kaç bayiliği vardı. İl Başkanı olduktan sonra kaç bayilik aldı. Milletvekili olduktan sonra bu sayı kaça çıktı. Kamuoyunun bu konuda da aydınlatılması gerekiyor. Şimdiden teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahir A. (5 yıl önce)
    Esenlik şirketini karalama kampanyasına destek veren ağbabayı kınıyorum. Sayın Hakan Kahtalı vekilimizin yanındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Müslüm (5 yıl önce)
    Bunlar karalama kampanyası biz kimin ne olduğunu iyi Biliyoruz . Biz vekilimizin arkasındayız sonuna kadar. Bu idalar yalan vasıfsızdır. Sonunda üzülen siz olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (5 yıl önce)
    Bir AKP li olarak düşüncem Eğer ki Büyük Şehir Belediye Başkanı H.Uğur Polat bu konuyla günlerdir açıklıma yapmıyorsa bu iş gerçektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Hakan kahtalı Malatya’ya ve ülkemize siyasette yön veren kişilerin içindedir.seçim yaklaşıyor diye millete çamur atmayı bırakında icraat üretin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Buradan olumsuz yorum yapanlara soruyorum; Neden Ağbaba nın konuyu araştırması ve meclise taşımasından rahatsız oluyorsunuz? Gerçeklerin açığa çıkarılmasını istemesinden neden rahatsız oluyorsunuz.? Doğruları halkı bilmesinden neden rahatsız oluyorsunuz? Gerçekleri halkın bilmesi neden sizi rahatsız ediyor? Cevap bekliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait karaca (5 yıl önce)
    Biz herzaman malatyalı olarak hakan başkanın yanındayız malatya senin le gurur duyuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • İlayda Altınok (5 yıl önce)
    Esesnlik yıllardır gönül rahatlığıyla Malatya halkının alışveriş yaptığı bir yerdir. Ve ayrıca Kahtalı başkanımız bu konu hakkında açıklama yapmıştı. O zaman konunun kapatılması gerekiyordu. Ağbaba meclisi de kullanmaya başlamışsın sen. Olmayacak şeylerin üstündr durarak bir yerr varamazsın. Malatya halkı vekilinin, vekillerinjn her daim arkasında durdu şimdi dr aynı özeni gösteriyor. Karalama kampanyasına girmeyeli. Herkes işine baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    Gerçekten devlete yazık birileri emek vermeden haksız birşekilde kazanıyor.Artık bununla ilgili girişim derhal yapılmalıdır.Usulsüzlükte kim varsa cezasın çekmelidir..Bu şekilde ülkemizin gelecek umutları yokolmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga Yaylacı (5 yıl önce)
    Ya o kadar diyoruz burasi demokratik bi ülke gelin sandıkta karşılaşalım diye ve kac kere de karsilastik sizin daha 4 ayki önceki secimlerde cikardiginiz cb adayiniz bile ne diyor cikmissin yenmis cikmissin yenmis yenmiste yenmis diye. Ya secimde yapamiyoruz bari yok su konuda yok bu konuda istifa edin felanlar. Birakin bu isleri. Basaramayacaksiniz yenemeyeceksiniz unutmayın bunu... Yolsuzluk diyorsunuz ediyorsunuz da önce şu meclise ödetmeye calistiginiz milyonluk telefon faturalarinizi ödeyin, ha birde gerek BAŞKANIMIZA gerek diger parti mensuplarina attiginiz iddialarinda yalan cikmasiyla carptirildiginiz cezalari odeyin... Bu ülke size kimseyi yedirtmez boşa uğraşmayın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Chp yi sevmem oy vermem ama bırakın bu fatura edebiyatını. Bu ülkeyi chp ye yedirmediğiniz kesin siz yiyiyorsunuz. Faturaymış, yahu sadece "cumhurbaşkanım hoşgeldin" tabelalarına verilen para ile afrika açları doyardı.. i
    0
    0
    Yanıtla
  • He Yaylacı gardaş, Senin payına ne kadar verdiler, Hani bu Chpliler yemiyor ya, Akplilerin yediklerini diyorum?
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi44 (5 yıl önce)
    Sn. Hakan Kahtalı’ya atılan bu iftiraları çarpıcı bi şekilde yansıtanlar ve bunun arkasında duranlar gerçekten akılsız avukatlar zaten açıklamış sadece yer olarak borç karşılığında satıldığına başka toptancıların borçlarına karşılık aldığı dükkanlar evler arabalar neden gündem olmuyor. Esenliğin zarar etmesi kesinlikle araştırılmalı bu kadar borç altına neden girdiği asıl konu bu zaten.bunun açığa çıkarılması gerekiyor bnce.
    0
    0
    Yanıtla
  • Betül (5 yıl önce)
    Esenlik malatya halkı olarak gönül rahatlığıyla alışveriş yaptığımız bir market karalama kampanyalarından vazgeçin bu iftiralarla bir yere varamazsınjz
    0
    0
    Yanıtla
  • Burdurda Malatyali (5 yıl önce)
    Sayın Ağbaba Malatyanin ve Malatyalinin herturlu sorunu ile ilgileniyor. Kendisine tesekkurederim. Kaldiki Chp li değilim. Burdurda yaşayan bir Malatyalı olarak hemsehrisinin sorununu dinleyen ve çözüm üretmek için çırpınan biri . Diğer milletvekilleri telefonumuza çağrılarımıza bile cevap vermiyo. Düşününki chpli olmayan ona oy vermeyen birine bile Sayın Ağbaba yardımcı oluyo. Söz konusu Malatya ve Malatyalı olunca canla başla çalışıyı. Teşekkür ederim ve Sayın Ağbaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (5 yıl önce)
    Sayın Hakan Kahtalı darbe zamanı meydanlardayken siz neredeydiniz ağbaba? Kaç kere meydana indiniz ? Ayrıca adam çıktı açıklamalarını yaptı siz daha zorluyorsunuz çamur atmaya devam ediyorsunuz kim kimin nasıl olduğunu biliyor Hakan Kahtalı’yı tanıyan tanıyor ve çamurlarınıza aldırış dahi etmiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah (5 yıl önce)Yasin isimli kullanıcı yorumuna
    Darbe zamanı meydanda olmak, bir siyasetcinin diğer işlerini doğru yaptığı anlamına gelmez. Nöbete gelerek kalabalıkta kendini gösteren en az 15 müdür o zaman FETÖ'den alınmıştı. Meydanda toplanan millete gıda dağıtımı yapan 2 işadamı ise sonradan itirafçı oldu. Senin vekilin kendisi çıkıp iddiaları doğruladı. Senin kabul etmemen mesele burada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Resşit (5 yıl önce)Yasin isimli kullanıcı yorumuna
    Yasin Sana bir soru; Çanakkale mi destandır, 15 Temmuz mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gafire KARAMAN (5 yıl önce)
    Çok merak ediyorum da ana muhalefet CHP vekillerinin tek amacı Ak partinin icraatlerini mi konuşmak mecliste! Meclisi amaç dışı kullanmaya başlamışsınız sayın Ağbaba artık sizlerde icraat yapın da bizler de sizin doğrularınızı yanlışlarınızı tartışalım! Şu milleti saf görmekten vazgeçin , bu millet daha kaç sandıkta size cevap vermeli, daha kaç sandık sonucunda lafla değil icraatlarınızla iktidar olabileceğinizi anlayacaksınız! Biz uyandık, lütfen sizde uyanın artık . #uyanartıkCHP #milletuyandı #sendeuyan !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Burda icraat mı konuşulmuş? Şu chp kapansa da millet neye saldıracağını şaşırsa, chp kapandığı gün bazı boş adamlar ne yapacağını şaşıracaklar, elde argüman kalmayınca ortada kalaxaklar.Gerçi bu kez de Türklüğe saldırırlar, mesele kazanmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslı (5 yıl önce)
    Malatya Herdaim Hakan Kahtalı Vekilimizin yanında
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Sorular güzel ama dahası var.. sonunda ağbaba boş işlerle uğraşmanın dışında bişey yaptı şükür..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüdânur (5 yıl önce)
    Esenlik özel bir işletmedir. Bu tür sözlerin hepsi ak partiyi kötülemek içindir bunlara inanmayın. Tek amaçları iftira atıp milleti kandırmaya çalısmak. Bu millet size inanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esenliğin özel bir işletme olduğunu sana kim söyledi ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Hee babanın özel işletmesi zaten. Yahu belediyenin malı kardeş belediyenin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Neye inanır bu millet? Bakıyorum da adamlar gönderilmiş yorum yapıyolar her yerde, sosyal medyada da adamlar çoğaltılmış.Hiçbir haber okumayanlar farklı isimlerle buraya yorum yapıyolar. Sizi gidi siziiii.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (5 yıl önce)
    Yerel seçimler öncesi halkı kışkırtmak amacıyla işinde başarılı olan ve Malatya Halkına Siyasi ve Şahsi kimliği ile örnek olan Milletvekilimiz Sayın Hakan Kahtalıya atılan bu iftiralar ağbabanın siyasetteki çirkin duruşunu apaçık bir şekilde göz önüne seriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Maraşlı (5 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Son yapılan Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Malatyada bir önceki seçime karşı %17 oranında bir kayıp yaşadı. Bu kayıp neden yaşandı Yusuf kardeş ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Demez44 (5 yıl önce)
    Esenlik bir ticari işletme. Verdiği soru önergesiyle yine utanacak Ağbaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Salim (5 yıl önce)
    Helal olsun ağbaba'ya gerçek MALATYA'LI
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Ey Malatya bu Esenlik Malatya Büyükşehir belediyesi kuruluşu değilmi Bu iddialar havada uçuştu Nede BB Başkanı susuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    esenlik ilk yıllarında halka hizmet etmek, rekabeti artırmak ve ucuz kaliteli ürünler satmak amacıyla kuruldu iyi de hizmet veriyordu. şimdi piyasadaki en pahalı marketlerden biri oldu. ayrıca halkın paralarıyla kurulup halkın malı olan bir market neden bir milletvekiline devredilir, neden diğer milletvekilinin helvaları bu markette satılır anlamış değilim. hiç etik değil bu hareketler. esenlik gibi halkın malı olan şirketlerin her türlü ticari faaliyeti şeffaf olmalıdır. herkes inceleyebilmelidir. aksi kul hakkıdır, haramdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (5 yıl önce)
    ey malatyalı köylü çiftçi, gariban asgari ücretli siz s ukredin, aman sukredin haşa hatta başkaları adina da s ukredin . benim bildiğim Allahtan Allahtan gelene s ukredilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahraman (5 yıl önce)
    Cok dogru konular tesekkurler bir Malatyali olarak esenlik sirketi nasil zrr eder halen anlamis degilim malatyadaki her karis toprakta esenligin isletmeleri var ama gorunki zarar ediyormus
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Bu Esenlik şirketinin denetimini kimler yapıyor. Neden bu iddialar gündeme gelmeden buna önlem alınmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah (5 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Esenlik'in denetimi şaban filmlerine konu bir olaydır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (5 yıl önce)
    Teşekkürler ağbaba
    0
    0
    Yanıtla
  • arif (5 yıl önce)
    Helal olsun. Hayatta sevmem ama adam iddialar araştırılsın diye bas bas bağırıyor. Soruşturma açılsın. Kim yalan söylüyor çıksın ortaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • eski akpli (5 yıl önce)
    Tskler veli agbaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Sorular çok doğru, inşallah cevaplarda tatmin edici olur, üzerine gidilmesi gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahdet (5 yıl önce)
    Sayın ağbaba şelale yapılanması ve malatya yapılması sözü verilen fakat yapılmayan projeleride dinlendirin lütfen malatyalı görsün yoksa kimsenin önemsediği yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    CHP genel başkan yardımcısı sayın Veli Ağbaba ya teşekkür ederim ilk defa gerçekleri su yüzüne çıkarıyor kendisine teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla