SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba 'İltica' Yolunda!

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:37:18
Ağbaba 'İltica' Yolunda!
A- A+ PAYLAŞ

CHP Mülteci ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, mültecilerin sorunlarını yerinde incelemek ve kamuoyunun dikkatini çekmek üzere Muğla ve İzmir’e ziyaret gerçekleştirdi. Komisyonda yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Aylan bebeğin minik bedeninin karaya vurduğu plajda da inceleme yaparak ardından, mültecilerin Avrupa ülkelerine iltica için kullandığı Ege'de botla denize açıldı. Zodiak botla sabah altı sularında Ege Denizi’ne açılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Mutlaka Avrupa’nın bu konuda sorumluluk alması gerekiyor. 3 milyar euro bir rüşvet vererek, bu yükümlülüğü Avrupa üzerinden atamaz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, açıklamasında şunları kaydetti:

"Burası sadece Aylan bebeğin değil, insanlığın karaya vurduğu yer. Sadece bizim açımızdan değil, Avrupa açısından, dünya açısından insanlığın sahile vurduğu sahil burası. Geçen pazar gününden itibaren mülteci konusu bir kat daha önem kazandı. Maalesef Türkiye’ye 3 milyar Euro para verilerek. Türkiye Avrupa’nın mülteci kampı durumuna, tampon durumuna getirilmek isteniyor. Özellikle Avrupa’nın dikkatini çekmek istiyoruz. Çünkü bu mesele sadece Türkiye’nin meselesi değil. Bu mesele Dünya’nın meselesi. Belirttiğimiz gibi ikinci dünya savaşından sonra belki bu coğrafyanın yaşadığı en büyük kriz. Türkiye’ye haksızlık yapıldı böyle bir meselede. Bunu kabul etmiyoruz.

Bütün siyasi partilerin de bu konuda ortak tavır alması gerekiyor. Bu iş sadece AKP’ye bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. Bu konuda Avrupa Birliği ile yükleri birlikte taşımamız gerekiyor. Pazar gününden itibaren bu işin daha sıkı tutulduğu, mültecilerin gitmesine izin verilmediği yönünde bilgi var. 3 milyar Euro bir rüşvet vererek, bu yükümlülüğü Avrupa üzerinden atamaz. Ne kadar para verirse versin bu yükümlülük, dünyanın yükümlülüğüdür, insanlığın yükümlülüğüdür. Buna dikkat çekmek için geldik. Avrupa Birliği ülkelerine buradan çağrıda bulunmak istiyorum. İnsan haklarında ilerlediğini söyleyen Avrupa’nın derhal sorumluluk alması gerekiyor. Dünyanın gözü önünde bir rüşvet olayı gerçekleşiyor. 3 milyar Euro verilerek Türkiye’yle bir mülteci kampına çevrilmek isteniyor."

Açıklamanın ardından CHP’li milletvekilleri dört ayrı çadırda yaşayan yaklaşık 30 Suriyeli Türkmen ile bir araya geldi. CHP’li Ağbaba burada, "Sizlerin sorunlarını yakından görmek, çözüm bulmak amacıyla buradayız, inşallah acılarınız sona erer" ifadelerini kullanarak komisyonun incelemelerine Adana, Hatay, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa’da devam edeceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız