SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ağbaba İspat Etmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:01
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yaparken, bazı basın kuruluşlarına da suçlamalar getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'yı iddialarını ispata çağırdı.

Karaduman, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, önceki gün yaptığı basın toplantısında, “bazı kanallara kolumuzu keserek çıkabildik. Birileri düşmanlık yaptılar, Veli Ağbaba ve parti düşmanlığı yaptılar. Çünkü burada siyasi ve ekonomik rant alamadıkları için haber yapmadılar. Bizden para istediler. CHP düşmanlığı yaparak, rant sağlayarak bu günlere geldiler” diyerek Malatya’daki tüm basın kuruluşlarını suçlamıştır. 

Bu suçlamayı, seçim sonuçları nedeniyle hedef şaşırtmak olarak değerlendirmek istesek de, Sayın Milletvekilinin yaptığı açıklamayla tüm basın mensuplarını ve bağlı bulundukları kuruluşları açıkça “parayla haber yazmakla” suçlaması nedeniyle Cemiyetimizce kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. 

“Sayın Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, basın toplantısında isim vermeden ve yayın kuruluşu belirtmeden, basın kuruluşlarını para ile haber yazmak ve kendilerinden açıkça para istendiğini ifade etmiştir. Bu nedenle Sayın Milletvekilini iddialarını ispata davet ediyoruz. Açıklamanızda belirttiğiniz yayın kuruluları hangisidir? Sizden para isteyenler kimlerdir? Bu iddialarınızı ispat etmenizi bekliyoruz. 

Malatya yerel basını fedakarca ve özveriyle tüm siyasi partiler gibi CHP’ye de yeterince yer vermektedir. Örneğin bu gün parayla haber yazmakla itham ettiğiniz tüm basın kuruluşları, kendilerini açıkça suçlamanıza rağmen sizin açıklamalarınıza yer verdiğini görmekteyiz. Seçim sonuçlarını değerlendirmek amacıyla yaptığınız basın toplantısında, basın kuruluşlarını ağır şekilde suçlamak CHP Genel Başkan Yardımcısı düzeyindeki bir Milletvekiline yakışmamıştır. Beğenmediği seçim sonuçlarını yerel basını suçlayarak partisinin başarısız olmasına neden olarak gösteren, ispat edemeyeceği iddialarda bulunan Malatya Milletvekilini bu açıklaması nedeniyle kınıyoruz. 

Veli Ağbaba’yı tekrar iddialarını ispata davet ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Malatya Milletvekilini uyarmalıdır. Malatya basını her önüne gelenin kolayca suçlayacağı, itham edeceği kurumlar değildir. Elbette ki bu meslekte de çürük elmalar vardır. Ama çürük elmalar yerine, tüm basını suçlamak bu siyasi partinin ve Milletvekilinin işi değildir. Sayın Milletvekili iddialarını ispat etmediği sürece, iddialarının altında kalacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız