SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba İstifa Etti

A- A+ PAYLAŞ

Veli Ağbaba, milletvekili aday adayı olmak üzere CHP il başkanlığı görevinden istifa etti. Basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, 17 yıl boyunca hizmet ettiği CHP'de üzerine düşen görevleri yaptığını bildirdi ve "Artık bundan sonra söz sizde, sıra sizde." dedi.

Ağbaba, parti binası önünde istifasını ve aday adaylığını şöyle açıkladı:

"Öncelikle bu güne kadar almış olduğum görevlerimde bana destek olan tüm örgütüme , İlçe Başkanlarıma, Belediye Başkanlarıma, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelerime, Kadın Kollarına, Gençlik Kollarına ve tüm partili dostlarıma teşekkür ediyorum.

1994 yılında Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkanlığı göreviyle başladığım siyasi yaşamım boyunca ahlaklı, erdemli, onurlu, siyaset yapmayı kendime ilke edindim.

Partime ve sizlere 1995 yılında İl Saymanlığı, 1998’de İl Eğitim Sekreterliği görevinde bulunarak hizmet ettim.

1999’da Siyasi hayatımın en onurlu ve şerefli görevi olduğuna inandığım İl Başkanlığı görevini üstlendim. Bu dönemde hem partime hem de sizlere hizmet etmekten onur duymakla beraber, önemli görevler yaptığıma inanmaktayım.

2002’de Cumhuriyet Halk Partisi 3. sıra Milletvekili adaylığım sırasında, partimizin 2 milletvekili çıkarmasında önemli katkılarım olduğunu düşünüyorum.

2003-2005 yılları arasında partimin bana vermiş olduğu Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği de yine siyasi yaşamımın önemli bir dönüm noktasını oluşturdu.

Tüm bu görevlere siz partili dostlarımın ve yoldaşlarımın katkılarıyla geldiğime yürekten inanmaktayım. Gücü sizlerden aldım. Sizler hep yanımda olarak bana cesaret verdiniz.

Bu süreçte hep Cumhuriyet Halk Partili olmanın bana kazandırdığı terbiye çerçevesinde çalıştım. Bana ulaşan herkese hiç ayrım göstermeksizin yardımcı olmaya çalıştım.

Cumhuriyet Halk Partili olmanın ağır bedelini hep ödeyen bizler olduk, sizler oldunuz.

Ülke o kadar kötü yönetildi ki ve o kadar kötü yönetiliyor ki ; artık hepimiz, Atatürk ve İsmet İnönü’nün partisi CHP’nin iktidarına hasret kaldık.

Kurduğumuz Cumhuriyet ve onun kurumlarını bütünüyle yok etmeye başladılar. Sorumluluklarımız ağır, görevimiz güçtür.

Hepimiz bir bütün olarak mutlaka bu gidişe dur (!) demek durumundayız.

Bu bilinç ve duyarlılıkla 6 Mart 2010’da yeniden İl Başkanlığı görevine gelmemi isteyen sevgili partili dostlarımla birlikte;

Malatya’da partimizle ilgili dağılan birliği toparlamak, kırgınlıkları, dargınlıkları gidermek, birleşmiş – kaynaşmış bir CHP kitlesi olmak için yeniden kolları sıvadık, göreve başladık.

“ Büyük Buluşma ” adıyla başlattığımız çalışmalarla nüfus yoğunluğuna göre binlerce partilimizle toplantılar düzenledik.

Gezmedik İlçe, belde, köy, mezra, mahalle bırakmadık. Elbette erişemediğimiz olanlar olmuştur. Ancak gece gündüz demeden parti birliği için çalıştık.

CHP’li kitle dışındaki değerli yurttaşlarımızla partimizin programını, ilkelerini anlatmaya çalıştık. Bu yeni İl Baş kanlığım döneminde iki kurultay, bir referandum çalışması ve bir de Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı büyük miting düzenledik.

Bu miting CHP tarihinde Malatya’da 1977 Sayın Ecevit mitinginden sonra en görkemli miting oldu. En kitlesel, en katılımı yüksek, kadınların ve gençlerin yüksek oranda katıldığı miting oldu.

Ardından 12 Eylül Referandum çalışmalarına başladık. 26 Mahalle merkezden olmak üzere 186 yerde toplantılar düzenledik. Bunların bir bölümü miting havasında geçti.

1994’den 2011 Ocak ayına kadar yaklaşık 17 yıllık bir siyasi geçmişin elbetteki doğruları yanında, yanlışları da olacaktır.

Ben elimden geldiğince sizlere layık olmaya çalıştım. Karşılayamadığım taleplerden , iktidar olmayışımızdan kaynaklı çözemediğim sorunlardan ötürü kırdığım, incittiğim dostlarım varsa onların beni bağışlamalarını istiyorum.

Sevgili dostlar bildiğimiz gibi siyasette hedefler vardır, idealler vardır, hizmet alanları vardır.

12 Haziran 2011’de yapılacak milletvekili genel seçimleri ile ülkenin makus tarihini değiştirmek için partimiz; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde iktidara yürüyor.

Ben de bu iktidar koşusunun Malatya neferi olarak yola çıkıyorum. Beynimde ve yüreğimde 17 yıllık siyasal birikim, tecrübe ve emek, arkamda ise;

Her koşulda Cumhuriyet Halk Partili olmanın cefasını çeken, hiçbir şahsi beklentisi olmayan siz değerli partili dostlarım var. Sosyal demokratlar, solcular, devrimciler var.

Bu duygularla İl Başkanlığı görevimden ayrılarak milletvekili genel seçimlerinde aday olmak üzere yeni bir görev yeni bir mücadele başlatıyorum.

17 yıl boyunca partim için, sizler için ben üzerime düşen her şeyi yaptım. Artık bundan sonra söz sizde, sıra sizde."

CHP İl başkan vekili Enver Kiraz ise, partiye hizmetlerinden dolayı Ağbaba'ya buket çiçek takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız