SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Kale İlçesi’ne Haksızlık Yapılmaktadır”

0
Güncellendi - 2020-03-06 01:21:58
“Kale İlçesi’ne Haksızlık Yapılmaktadır”
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Pütürge ve Doğanyol’daki kamu personellerine 6 ay süre ile deprem tazminatı ödeneceğini ancak Kale ilçesindeki kamu personelinin bu haktan yararlanamayacağını belirterek “Kale’deki memurlar üvey evlat mı?” dedi.

Sivrice merkezli deprem sonrasında, bazı yerlerde görev yapan personele tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de 29 Şubat tarihinde yayımlandı. Söz konusu karara göre deprem nedeniyle Elazığ'ın merkez ve Sivrice ilçeleri ile Malatya'nın Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde (bağlı yerleşim birimleri dahil) sürekli görevle fiilen çalışan, Memur , TSK ve Jandarma personeli, hakim ve savcılar, öğretim üyeleri ile kadrolu ve sözleşmeli olarak görev yapan tüm memurlara ayda 693 TL para verileceği belirtildi. Ayrıca deprem nedeniyle fiilen fazla çalışma yaptırılan devlet memurlarına, 6 ay süreyle ayda 90 saati geçmemek üzere fazla mesai ücreti ödenecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kamu personelinin deprem sonrası canla başla çalıştığını, fazla mesai yaptığını, deprem yaralarının sarılması konusunda büyük emek verdiklerini belirterek “Depremin en fazla hasara yol açtığı Kale İlçesindeki kamu personelinin bu haktan yararlanamaması üzüntü verici. Tazminat ve fazla mesaiden Kale İlçesindeki kamu personelinin de yararlanması mutlaka sağlanmalıdır” dedi.

Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada; “Gün geçmiyor ki depremle ilgili bir çarpık düzenlemeyle karşılaşmayalım. İŞKUR’un depremzedeler arasında ayrım yaparak başlattığı TYP’den sonra şimdi de devlet memurları arasında ayrımla karşılaştık. Ancak depremin en fazla vurduğu Kale İlçesi’nde görev yapan kamu personelleri bu haktan yararlanamıyor. Hangi kriterler göz önüne alınarak Kale İlçesi’nin dışarıda tutulduğunu öğrenmek istiyoruz. 37 evin tamamen yıkıldığı, 827 evin ağır hasarlı olarak tespitinin yapıldığı bölgedeki kamu personelleri kendilerine yapılan bu ayrımcılığı anlamakta zorlanıyorlar” ifadelerini kullandı.

“AKP Milletvekilleri de Cumhurbaşkanlığı kararını muhtemelen Resmi Gazete’de görebildikleri için ses çıkaramıyorlar” iddiasında bulunan Ağbaba, “ Kale İlçesi’ne açıkça bir haksızlık yapılmaktadır. Deprem sonrası köy köy dolaşarak hasarı kendi gözlerimizle gördük. Depremin yıkıcı etkilerini ortadan kaldırmak isteyen kamu personellerinin elbette parayla ölçülmeyecek değerde hizmetleri var. Ancak Malatya’da 2 ilçe için alınan kararın Kale için alınmaması kamu personellerini üzmüştür. Tazminat ve fazla mesaiden Kale İlçesindeki kamu personelinin de yararlanması mutlaka sağlanmalıdır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Haksızlık falan yok sayın vekil diğer ilçelerin hakkını savunan hak arayan veya aramış gibi olan belediye başkanları var kalenin ise maalesef belediye başkanı yok kerpiç evlere az-orta-ağır diye garip raporlar verilirken başkan piyasada yok kerpiçin azı çoğumu olur Allah korusun bir daha deprem olursa içinden sağ kimse çıkmaz elinde ekibin var mühendisinde var hazırlat belediye olarak yeni bir rapor sun bakanlığa bak bakalım nasıl olacak bu iş sabah akşam poz vermekle seçim bitti 180 derece değişmeye benzemez öz akrabasını işe almaya hele hiç benzemez hakkı bilmek ve hakkı samimiyet ile savunmak gerek tabi anlayana!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • KALE44 (4 yıl önce)
    doğru söylüyor...diğer vekiller NEREDE?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Malatyanın tek milli ve yerli vekili sayın ağababadır. Bir de kale en fazla oy veren yer. Yazıklar olsun. 6.8 le sallanan saltanatları görürüz inşallah. Sayın vekilimizr selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • yılmaz (4 yıl önce)
    Tedaş şirketleri doğalgaz.telekom bunlarada vermiyorlarmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (4 yıl önce)yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    " Tedaş şirketleri doğalgaz.telekom bunlarada vermiyorlarmış " Bunların hepsi özel şirket.
    0
    0
    Yanıtla