SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba Kerkük'e Gitti

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:35
Ağbaba Kerkük'e Gitti
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki bir heyet IŞİD tehdidi altındaki Irak'ın Kerkük eyaletini ziyaret etti. Burada çeşitli temaslarda bulunan heyet, Telafer'den kaçarak Kerkük'deki kampa sığınan Türkmenlere 7 TIR'lık gıda ve kıyafet yardımında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Amasya Milletvekili Ramis Topal, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'dan oluşan CHP Heyeti sabaha karşı uçakla Erbil Havaalanına indi. Burada polis eşliğinde heyet yaklaşık 2 saat süren 80 kilometrelik karayolu yolculuğunun ardından Kerkük'e geldi. Heyet, can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle bir otele gönderilmedi ve Türkmeneli Vakfı'nın Misafirhanesi'ne getirildi. Burada yaklaşık 3 saat dinlenen heyet ardından ilk olarak vakfın karşısındaki Türkmen İlkokulunu ziyaret etti. Burada CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, öğrencilerle sohbet etti ve onları öptü. Ağbaba, öğrencilerin isteği üzerine onlara yardımcı eğitim kitabı gönderme sözü verdi.

IŞİD tehdidi altındaki Kerkük'de inceleme yapan CHP heyetini, elleri tetikte çok sayıda polis korudu. Polis eskortu halinde heyet ilk olarak Kerkük Valisi'ni ziyaret etti ve eyalet hakkında bilgiler aldı. Ardından da heyet Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi'yi ziyaret etti.Ziyaretin ardından ise kameralar karşısına geçildi.

Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi, "Bize güç verdiniz. Bu gibi ziyaretler kesinlikle burada olan halkın yanındalar anlamına gelir. Getirdikleri insani yardım herkese uzatılmıştır. Türk dünyasının Türk varlığını korumak için herkese ihtiyacımız vardır. Milletvekillerin buraya gelmesini Türkmen halkının sahipsiz değiller mesajını vermektedirler. Bu IŞİD'in yaptıkları oyunlar sona ersin. En çok zarar gören Türkmenler olmuştur.150 bin kişiye yakın Türkmen aile göçe maruz kalmıştır. Bunların tekrar dönmeleri için hep beraber plan çizmekteyiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba ise, "Haziran ayından bu yana bu coğrafyada bir katliam yaşanıyor. En çok etkilenenlerden biri de Türkmenler. Türkmenler bu coğrafyada yok edilmeye çalışılıyor. Bölgede yaşayan bütün insanların düşmanı olan IŞİD'in mutlaka bitirilmesi gerekiyor. IŞİD varlığını sürdürdükçe buradaki katliamlar devam edecek. Maalesef Türkmenlerin sesi şimdiye kadar çok fazla duyulmadı. Bizim amacımız Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı durumu kamuoyuna aktarmak. CHP olarak dayanışmamız sonuna kadar sürdüreceğiz ve sonuna kadar sizin yanınızdayız" dedi.

Heyet ardından, Türkmeneli Vakfı'na ait Kerkük Şifa Sağlık Merkezi'ni ziyaret etti. Daha sonra da merkezin bahçesindeki Kadıköy, Maltepe, Ataşehir, Beşiktaş, Büyükçekmece Şişli ve Bakırköy Belediyelerinin hazırladığı ve 7 TIR'la gönderdiği içinde çadır, battaniye yatak, kuru gıda, konserve ve kışlık giyecek gibi insani yardım malzemeleri TIR'ları Türkmeneli İşbirliği Vakfı Irak Sorumlusu Talat Zülal'a teslim edildi. Bu gelen insani yardım malzemelerinin kış döneminde çok önemli olduğunu belirten Zülal, "Bu işte emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Irak ve Türkmeneli bölgesinde ilk defa bu kadar kalabalık bir CHP'li milletvekili heyetinin gelmesi bizi gururlandırmıştır. Bizim maneviyata ihtiyacımız var.Gerçekten Irakta durumumuz çok zor. Türkmenler asimile edilmektedir. Lütfen mazlum halkın sesin.i Türkiye'ye duyurun.. Bu sene hakikatken ağır bir darbe yedik özellikle Türkmenler. Gerçekten yardım bekliyoruz. Bu yardımlar son olmasın" dedi.

Teslimat sonrası heyet Kerkük Emniyet Müdürü Jemal Taher Baker'i ziyaret etti. Burada Baker heyete, IŞİD geldikten sonra Irak ordusundan 16 bin kişinin kaçtığını söyledi.

Heyet, ardından IŞİD nedeniyle Telaferdeki eylerini terk ederek Kerkük'de kurulan çadırkentte yaşamını sürdüren Türkmenleri ziyaret etti. Burada yokluk içinde yaşayan aileler, Türkiye'den yardım istedi. Çıplak ayaklı çocuklar ise heyeti duygulandırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız