SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ağbaba Mutlaka Listebaşı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:14:32
A- A+ PAYLAŞ

Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ile birlikte erken seçim hazırlığı başlarken, Malatya’da en merak edilen konulardan biri de aday listelerinin değişip değişmeyeceği. CHP’de ön seçimle belirlenen listenin tekrar seçime girip girmeyeceği konusunda henüz net bir açıklama yapılmazken İl Başkanı Enver Kiraz, şahsi olarak 7 Haziran’daki listeyle erken seçime girme düşüncesinde. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Kasım’ı işaret ederek erken seçimin fitilini ateşlemesiyle Malatya’da da siyasi kulislerde hareketlilik başladı. 7 Haziran’da Malatya’dan 1 milletvekili çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de en merak edilen konuların başında ise listenin değişip değişmeyeceği konusu yer alıyor. Teşkilat yeniden bir ön seçim olup olmayacağı konusunda genel merkezden gelecek haberi beklerken CHP İl Başkanı Enver Kiraz, merak edilen bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Aslında 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim sinyali verdiğini savunan Kiraz, bu nedenle de koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını öne sürdü. Seçim sonrasında ortaya çıkan tablo sonrasında CHP’nin koalisyon görüşmeleri sürecinde üzerine düşen bütün görevleri yerine getirdiğini dile getiren Kiraz, “Masadan son ana kadar kalkmadık ve halkımızın verdiği sorumluluğu sonuna kadar taşıdık” dedi.

CHP’nin koalisyon görüşmelerini çok iyi yönettiğini ifade eden Kiraz, “Ama sonuçta geldiğimiz süreçte bir koalisyon hükümeti kurulamadı. Bu süreçten sonra ikinci sıradaki ana muhalefet partisine görev verilmesi gerekiyordu henüz bu konuyla ilgili de bir adım atılmadı. Cumhurbaşkanı asli ve Anayasal görevi yerine getirmektense bundan kaçarak adeta ikinci partiye görev vermenin bir zaman kaybı olacağını belirtmekte. Gerçekten demokrasi ve Anayasaya aykırı bir tavır sergileyecek erken seçim tarihi ile bir çıkış gerçekleştirdi” diye konuştu.

Bu süreçte CHP’nin köklü bir parti olduğuna işaret eden Kiraz, her an seçim olacak gibi hazır olduğunu belirten Kiraz, olası seçim içinde Malatya’da tüm teşkilatın seçime hazır olduğunu ifade etti. Erken seçimde Malatya’daki milletvekili listesinin yenilenip yenilenmeyeceği konusunda ki soruyu da cevaplayan Kiraz, bu konuda en yetkili kararın Genel Merkez tarafından verileceğini ifade ederek, “Gerekiyorsa belki tüzüğümüzde bir düzenleme olacak” dedi.

Bu yönde kendi şahsi kanaatini de açıklayan Kiraz, “Mevcut, özellikle ön seçimden gelmiş adaylarımızın tekrardan listeden aynı yerde yarışması gerekir. Çünkü bu arkadaşlarımız seçilerek zaten ön seçimle geldiler. Dolayısıyla ön seçimle oluşan liste sadece bir ay milletvekilliği yapılsın diye seçilmedi. Böyle bir olağan üstü durum oluştu. Bu olağan üstü durumu da telafi etmek görevi bize düşüyor. Ben şahsi olarak aynı listeyle seçime gidilmesinden yanayım” ifadelerini kullandı.

Erken seçim kararı ile aday listeleri konusunda başlayan tartışmalara da cevap veren Kiraz, “Partimizi hem içeriden hem dışarıdan yön vermeye kalkmanın kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Sonuçta bu partinin yetkili kurulları var ve bunlar kararlarını verir” dedi.

Malatya için özel bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Kiraz şöyle konuştu:

“Bizim birinci sıra adayımız ve şuanda milletvekilimiz aynı zamanda genel başkan yardımcımız ve Türkiye’de de önemli işlere imza atan bir kişi. Bizim ve teşkilatımızın da görüşü Cumhuriyet Halk Partisi’nin Malatya’da Veli Ağbaba’ya ihtiyacı var, Malatya’nın da aslında Ağbaba’ya ihtiyacı var. Çünkü geride kalan 4 yıllık sürede de biz izledik şuan ki performansını da izliyoruz. Malatya’nın sorunlarını, dertlerini gündeme getiren tek milletvekili Veli Ağbaba’dır. Ve aynı zamanda ismi Türkiye’de anılan Malatya açısından örgütümüz açısından onurumuz ve gururumuz olan işlere imza atan bir milletvekili. Biz özellikle birinci sıra noktasında hiçbir değişikliğin veya somut durumun olmayacağını mutlaka Malatya’nın ihtiyacı olan Veli Ağbaba’ın yine birinci sırada olduğu bir liste oluşturacağız. Seçimden önce de sonrada söyledik, listede olan tüm arkadaşlarımız önemli çabalar sarf etti. Bu arkadaşlarımız bizim şahsi görüşümüz ve parti genel merkezinin de böyle bir düşünce eğilimi gerçekleşirse biz tekrar aynı liste ile devam etmek isteriz. Ama bir değişiklik söz konusu olursa farklı noktalarda arkadaşlarımızın kendi tercihlerini ortaya koyması durumunda çekilme ile karşılaşırsak ta CHP büyük bir partidir. Dolayısıyla her noktaya aday bulabilecek bir partiyiz. Biz burada da değerlendirmelerimizi yaparız. Bu erken seçimde Ağbaba’nın mutlaka liste başı olduğu bir yapıyla yürümek durumundayız. Hem bu partimizin Malatya’daki durumu açısından önemli hem de Malatya’nın önümüzdeki dönemde sesi, soluğunun daha yüksek çıkması açısında da önem taşıyor diye düşünüyorum”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız