SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ağbaba Önde.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:02:34
A- A+ PAYLAŞ

DP'nin TBMM İzleme Grubu tarafından hazırlanan "Milletvekilleri TBMM Performans Raporu", CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın TBMM'deki sekreteryası tarafından basın kuruluşlarına iletildi. Bu rapora göre, Ağbaba'nın diğer Malatya milletvekillerine göre "açık ara önde" olduğu ifade edildi.

Ağbaba'nın sekreteryasından iletilen rapor ve faaliyetlere ilişkin tablo şöyle:

"Demokrat Parti TBMM İzleme Grubu tarafından hazırlanan ‘Milletvekilleri TBMM Performans Raporu’ Milletvekillerinin , memleketleri için ne kadar çalıştıklarını ortaya koydu.  Raporda Malatya ile ilgili yapılan değerlendirmede; “Malatya Milletvekilleri arasında karşılaştırma yapıldığında, CHP Milletvekili Veli Ağbaba açık ara ile diğer milletvekillerinin önündedir” ifadelerine yer verildi. 

Milletvekillerinin hazırladıkları soru önergeleri, araştırma önergeleri ve genel kurulda yaptığı konuşmalar dikkate alınarak hazırlanan tablolara ve değerlendirmelere yer verilen raporda , CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın Türkiye ortalaması 18 olan soru önergelerinden, 153 adet vererek sadece Malatya’da değil TBMM’de de ön sıralarda yer aldığı görülüyor.5 AKP Milletvekilinin seçildiği ille ilgili önerge ve genel kurul konuşmaları toplamı 14 olurken, Ağbaba’nın tek başına bu kategoride 91 rakamına ulaşması dikkat çekti.

24. Dönem 1. ve 2. Yasama Yıllarında yapılan çalışmalar dikkate alınarak hazırlanan raporda “İktidar partisi Milletvekillerinin çoğunluğunun incelenen kategoriler kapsamında yalnızca 1-2 genel kurul konuşmasından öteye herhangi bir faaliyetlerinin olmaması demokrasi adına üzüntü vericidir.” görüşlerine yer verildi.

DP , Milletvekilleri TBMM Performans Raporunda Malatya’yla ilgili değerlendirme tablosu ve yorumlar şu şekilde;

  (TABLO ÜSTTEKİ FOTOĞRAFTA)

Malatya Milletvekillerinin TBMM performansı değerlendirildiğinde ,iktidar partisine mensup 5 Milletvekilinin incelenen katagoriler kapsamında hemen hemen hiçbir faaliyeti bulunmadığı ve muhalefet partisi Milletvekilinin oldukça gerisinde olduğu görülmektedir.

Milletvekilleri arasında karşılaştırma yapıldığında, CHP Milletvekili Veli Ağbaba açık ara ile diğer milletvekillerinin önündedir.

Milletvekillerinin ilk imzası olan kanun tekliflerine bakıldığında, CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın 3, AKP Milletvekili Öznur Çalık’ın ise 2 kanun teklifi bulunmaktadır. Diğer 4 AKP Milletvekilinin ise tek bir kanun teklifi dahi yoktur.

Sözlü soru önergelerine bakıldığında yalnızca CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın 2 sözlü soru önergesi varken, diğer Milletvekillerinin tek bir sözlü soru önergesi dahi yoktur

Yazılı soru önergelerine bakıldığında , CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın 153 yazılı soru önergesi vardır. Diğer Milletvekillerinin yazılı soru önergesi bulunmamaktadır. 

İktidar partisi Milletvekillerinin diğer illerde olduğu gibi TBMM’nin önemli denetim mekanizmalarından soru önergelerini işletme gereği duymamışlardır

Milletvekillerinin ilk imzaları bulunan Meclis Araştırma önergelerine bakıldığında CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın 25, AKP Milletvekili Öznur Çalık ve Mahmut Mücahit Fındıklı’nın 1’er Meclis Araştırma Önergesi vardır.

Milletvekillerinin yerlerinden aldıkları kısa sözlerde dahil olmak üzere , genel kurul konuşmaları değerlendirildiğinde yine CHP Milletvekili Veli Ağbaba , 85 Genel Kurul konuşması ile diğer Milletvekillerinin açık ara önündedir.

Bunun dışında AKP Milletvekilleri Öznur Çalık’ın 10, Mustafa Şahin’in 9, Ömer Faruk Öz’ün 2, Hüseyin Cemal Akın’ın ise yalnızca 1 Genel Kurul konuşması vardır. AKP Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı’nın tek bir genel kurul konuşması dahi bulunmamaktadır.

İktidar partisi Milletvekillerinin çoğunluğunun incelen kategoriler kapsamında yalnızca 1-2 genel kurul konuşmasından öteye herhangi bir faaliyetlerinin olmaması demokrasi adına üzüntü vericidir."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız