SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba, Organlarını Bağışladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:19:02
Ağbaba, Organlarını Bağışladı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Turgut Özal Tıp Merkezi’nce gerçekleştirilen Karaciğer nakilleri ile  bir Dünya Markası  olan Malatya’nın  aynı şekilde organ bağışında da bir marka olması gerektiğini belirtti. Ağbaba, kamuoyuna örnek oluşturması açısından organ bağışında bulunurken, Ağbaba  ile birlikte 4 kişi daha organlarını bağışladı.

Ağbaba Organlarını Bağışladı

Organ bağışının yetersiz olduğu  Malatya’da, Sağlık İl Müdürlüğü’nce başlatılan kampanyaya destek için CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba organlarını bağışladı. Ağbaba organ bağış evraklarını doldurarak İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay’a teslim etti. Umay’da ‘Organ Bağış Kartı’nı Ağbaba’ya verdi.Organ bağışı sırasında  konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Umay,  Sağlık İl Müdürlüğü olarak 2013 yılında PTT ile yaptıkları anlaşma sonucu her ayın ilk Cuma günleri PTT girişinde organ bağış masası oluşturarak vatandaşların  bağışta bulunmaları kampanyası başlattıklarını ancak beklenen ilgiyi göremediklerini  belirterek, “ Sizlerin bugün organ bağışında bulunuyor olmanız umarım örnek oluşturur ve  kamuoyu bu konuya daha duyarlı olarak  organ bağışında bulunurlar. Ben sizlere  organ bağışına gösterdiğiniz  destek dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Umay,  organ bağışına ilişkin rakamsal verilere de değinerek  2010 yılında 81 olan bağış sayısının 2011 yılında 229’a yükseldiğini, 2012 yılında bu rakamın 339’a ulaştığını belirtti. Dr.Umay, 2013 yılında ise başlattıkları kampanyaya rağmen vatandaşların istenilen oranda destek olmadıklarını ve Kasım 2013  itibariyle organ bağış sayısının 248’de kaldığını kaydetti.

Ağbaba, “Her Yıl Bin Hasta Organ Bağışı Olmadığı İçin Ölüyor”

Organ bağışı yapan CHP Milletvekili Veli Ağbaba, organ bağışına ilişkin son yıllarda yürütülen çalışmalara rağmen istenilen rakamlara ulaşılamadığını belirtti. Ağbaba, “Ülkemizde organ bağışı  istenilen düzeyde olmaması nedeniyle her yıl yaklaşık bin hasta yaşamını yitirmektedir. İnönü Üniversitesi bünyesinde  Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen karaciğer nakilleri ile Malatya bir Dünya markası haline gelmiştir. Organ bağışı konusunda da Malatya’nın Dünya markası olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ağbaba’nın yanı sıra, Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, Yazıhan Fethiye  eski Belediye Başkanlarından Seyfi Sofu, CHP üyeleri Coşkun Kurt ile Yakup Korkmaz’da organlarını bağışladılar.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız