SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba Soru Önergesi Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:10:40
Ağbaba Soru Önergesi Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yanan trambüsle ilgili olarak İçişleri Bakanı’na soru önergesi yöneltti. Ağbaba, “Facianın eşiğinden dönüldü, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” dedi.

Trambüsün 1 milyon 250 bin avroya mal olduğunu hatırlatan Milletvekili Ağbaba, "Bu noktada, tamamen küle dönen trambüsten kaynaklı olarak ortaya çıkan zarar, Malatya halkına mı fatura edilecektir, merak ediyoruz.Gerekli testler yapılmadan seferlerin başlatılmasını doğru bulmuyoruz. Eğer içindeki 20 kişi de hayatını kaybetmiş olsaydı, bu facianın sorumlusu kim olacaktı." ifadelerini kullandı. 

Ağbaba, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen soru önergesi şöyle; 

 "Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyunun itirazlarına rağmen modern çağın son teknolojisi ile üretildiğini iddia ederek kullanıma koyduğu trambüslerden biri 15 Mart 2015 gecesi içinde 20 yolcu varken ve seyir halindeyken yanmaya başlamış, kısa süre içerisinde tamamen yanarak küle dönmüştür. 

Bu çerçeveden hareketle;

1-Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Türkiye’de ilk’ sloganıyla ulaşıma sokulan ve yolcu taşımaya başladığı andan itibaren çeşitli sorunlar yaratan trambüslerden birinin tamamen yanmasının gerekçesi nedir? Çok kısa süre önce faaliyete geçen bir aracın tamamen yanması düşündürücü değil midir?

2- İnsan hayatını yakından ilgilendiren, trafiğe çıkarak toplu taşımacılık yapan ve tam olarak hangi amaçla tercih edildiği anlaşılamayan bir aracın ihaleye giren tek ve bu işi Türkiye’de yapan ilk firmaya verilmesi dikkat çekici değil midir? Yapılan işlem ‘adrese teslim ihale’ olarak kamuoyunda dillendirilirken, Bakanlığınıza konuyla ilgili bugüne kadar ulaşan bir şikayet var mıdır?

3-Yanan trambüsün 1 milyon 250 bin Euro olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne fatura edildiği belirtilmektedir. Bu zarar Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından mı yoksa ihaleyi alan firma tarafından mı karşılanacaktır?

4-İçerisinde yolcularıyla beraber yanan trambüs olayıyla ilgili Bakanlığınız tarafından soruşturma açılması düşünülmekte midir?

5-Trambüslerin test sürüşleri esnasında yolcu taşımacılığı yaptığı iddiaları doğru mudur?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız