SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba, Teşvik Yasası'nı Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:20
Ağbaba, Teşvik Yasası'nı Sordu
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 31 Aralık 2012’de sona eren, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından uzatılacağı müjdelenen teşvik yasasıyla ilgili bir gelişme olmamasını eleştirerek, “Yılın ilk çeyreği bitmesine ve müjdenin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen teşvik yasasıyla ilgili bir gelişme olmamasının sebebi nedir?”diye sordu. 

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde “İş dünyasının ısrarla karşı çıkmasına rağmen, 5084 sayılı teşvik yasası 31 Aralık 2012 tarihinde sona ermiştir. Aralarında Malatya’nın da bulunduğu 49 şehirde istihdam açısından büyük ilerlemeler sağlayan teşvik yasasının bitirilmesi , özellikle organize sanayi bölgelerinde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. İşverenlerden ve işveren örgütlerinden gelen talepler üzerine 16 Şubat tarihinde Mardin'de yaptığınız konuşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yatırım teşvik kanununun uzatılması hususunda bir çalışma yaptığını belirterek, "Zannediyorum, önümüzdeki hafta içerisinde gündeme gelir. O da şudur, üçüncü bölge 3 yıl, dördüncü bölge 4 yıl, beşinci bölge 5 yıl, altıncı bölgede 6 yıl daha bunu uzatma şeklinde bir adımı attık" ifadelerini kullanmanıza rağmen teşvik süresinin uzatılmasıyla ilgili halen somut bir adım atılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, cevaplaması isteğiyle Başbakan’a “5084 Sayılı Teşvik Kanununun uzatılmasıyla ilgili çalışma ne zaman Meclis gündemine getirilecektir? İşverenlerin ve işsiz kalan binlerce kişinin mağduriyeti düşünülmemekte midir? TBMM’de AKP Hükümeti tarafından bazen 1 hafta içerisinde kanunlar çıkarılırken, yılın ilk çeyreği bitmesine ve müjdenizin (!) üzerinden 2 ay geçmesine rağmen halen teşvik yasasıyla ilgili bir gelişme olmamasının sebebi nedir? Teşvik Yasasının sona ermesinin ardından sigorta primlerini ödeyemeyen işverenler tarafından yılın ilk 3 ayında işten çıkarılan işçi sayısı kaçtır? Teşvik süresinin uzatılmasının gecikmesi sonucu bu sayının artmasından endişe edilmekte midir? Teşvik süresinin uzatılacağının söylenmesinin ardından yatırımlarını büyütecek veya yeni yatırım yapacak işverenlerin kaygılı beklentilerine ne zaman son verilecektir? Konuyla ilgili ekonomi kurmaylarından ne zaman detaylı ve sağlıklı bir açıklama yapılacaktır?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız