SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üreticilerin Eleştirileri Dikkate Alınmalı"

0
Güncellendi - 2017-05-27 03:18:21
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, kayısı üreticilerinin TARSİM’e olan sitemlerinin arttığını belirterek; "Önceden don ve dolu ile uğraşan üretici şimdi de fizyolojik dökülme denilen bir sebeple uğraşmaya başladı.Kayısı üreticilerinin eleştirileri dikkate alınarak mutlaka yeni ve sağlıklı tespit yapılmalıdır.” dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, üreticilerin eleştirilerinin dikkate alınarak,gerekirse tekrar değerlendirilme yapılmasını,konuyla ilgili yetkili kurumların gerekli girişimlerde bulunmasını istedi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM)’nun kurulduğu 2006 yılından beri üreticilerin zararlarını karşılamayı amaçladığını belirten Ağbaba, “Üreticilerin sorunlarını çözmesi beklenen TARSİM üreticiler tarafından sürekli eleştiriliyor. TARSİM kendisine verilen görevi yerine getiriyor olabilir, ancak görünen o ki üreticiler ile istenilen diyalogun sağlanmaması yıllar itibari ile sorunların azalması gerekirken daha da artmasına sebep olmaktadır” dedi.

Ağbaba, “Malatya başta olmak üzere Türkiye genelinde meydana gelen soğuk hava ve don olayları üreticilere büyük zarar vermektedir. 2014 yılında meydana gelen donun meyveleşmeye başlayan ağaçların neredeyse tamamını vurdu.Kayısının tamamı yandı.2015 ve 2016 yıllarında meydana gelen kısmi don felaketleri de üreticiyi ekonomik yönden bir darboğaza sürükledi.Bu yıl ise Kale’nin tamamında, diğer ilçelerin ise önemli bir bölümünde don ve doludan kaynaklı zarar meydana gelmiştir” dedi.

TARSİM eksperlerinin geçtiğimiz yıllarda don ve dolu ile ilgili rapor tuttuğunu ve tutulan raporlara göre üreticiye ödeme yapıldığını kaydeden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ancak bu yıl üreticinin karşısına “Fizyolojik olay” denilen bir ibare konuldu. Üreticilerin sulamasından,ilaçlamasından, gübrelemesinden kaynaklı, yani üreticilerin ağaçlarına bakmadıklarından kaynaklı verim kaybı denilen bir sebep söyleniyor. Üreticiler ‘ağaçlarımıza her yıl nasıl bakım yaptıysak bu yıl da öyle bakım yaptık. Don ve dolunun vurduğu meyveler büyüdükçe dökülmeye başladı, zamanında tespit yapmayan eksperler ise işin kolayına kaçıp raporu fizyolojik olarak verdiler” demektedir. Üreticilerin bu eleştirileri dikkate alınmalı, daha sağlıklı bir tespit yapılmalı, tek bir kişinin bile mağdur edilmeden sorunun çözümüne gidilmelidir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (6 yıl önce)
    Bence Veli Ağbaba'nın Malatya'da sürekli CHP oylarının düşüşü dikkate alınmalı. Başarılı bir siyasetçi öncelikle başarısını kendi ilinin siyasal alanında göstermelidir. Hala Malatya'dan CHP nini ikinci bir milletvekili yok, olmasını bırakın mevcut oylar sürekli düşüyor. Bu gidişle Veli Ağbaba başka ilden aday gösterilecek. Tabi o CHP yi bulursa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 yıl önce)
    Tarsim böyle yaptığı müddetçe bir daha sigortaya işim olmaz bari üste para ödemem çiftçinin yanında olması gerekirken zorluk çıkartılıyor birleşip seneye poliçede yarıya düşürmeye çalışırız
    0
    0
    Yanıtla