SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba ve Metiner'e Göre Olanlar..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:08
Ağbaba ve Metiner'e Göre Olanlar..
A- A+ PAYLAŞ

 4+4+4 eğitim sistemi olarak bilinen 'İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesi sırasında, Adalet ve Kalkınma Partisi Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile Cumhuriyet Halk Partisi  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba arasında kavga çıktı. TBMM Genel Kurulu'nda gergin anlar yaşanması sonrasında , her iki milletvekilinden de açıklama geldi. 

AĞBABA'NIN AÇIKLAMASI
Ağbaba'nın açıklamasına göre olay şöyle oldu; 
 
"Meclis'teki konuşmada Ağbaba, "Demokrasiler sadece siyasi partilerin olduğu bir şey değildir, demokrasilerin olmazsa olmaz kurumları vardır. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek örgütleri, üniversiteler, bilim adamları demokrasilerde konuşur, düşüncelerini söylerler ama siz buna izin vermediniz. TÜSİAD konuştu, zaman zaman sizin değirmeninize su taşıyan TÜSİAD'ı tehdit ettiniz, aba altından sopa gösterdiniz.Öğretmenler konuştu, gaz bombası attınız, su sıktınız. İnsanların şehirlerden çıkmalarına izin vermediniz. Öğrencileri dövdünüz, bugün ODTÜ'de Ulaş isminde bir öğrencinin ayağını kırdınız. Milletvekilleri konuştu, konuşmaya çalıştı daha doğrusu, saldırdınız, dövdünüz. Bunun adı "faşizmdir", bunu yapanlara da "faşist" denir arkadaşlar.  "Kavga" demişken bir şeyi anlatmak istiyorum: Çok sevdiğim Özgür Özel arkadaşım sakin kişiliğiyle terbiyeli, nazik bir arkadaşımızdır. Geçtiğimiz günlerde Komisyonda yaşadığımız bir olayı anlatayım: İsmini vermeyeceğim - geçen Komisyonda aynı hataya düştüm, ismini vermeyeceğim- "HK" isminde sakallı bir milletvekili, daha önce o sakalı Rahmani sanırdım ama onun sakalı şeytaniymiş, şeytani sakallı bir milletvekili Özgür arkadaşımıza hunharca saldırdı” ifadelerini kullandı, konuşma devam ederken  Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, oturduğu yerden kalkarak, Ağbaba'nın konuşmasını yaptığı kürsüye doğru yürüdü. Karşı karşıya gelindi. Araya
giren Milletvekilleri kavgayı engelledi.Tartışmaların büyümesi üzerine oturuma ara verildi. 
 
Olayın ardından verilen aranın ardından bir konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis'teki her üç olaydan birisinin Mehmet Metiner'le ilgili olduğunu belirterek, "Israrla ön sıraya konuşlanmaktadır, sürekli tahrik etmekte, laf atmaktadır" dedi.
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, "Bu kürsüye saldırıyı kınıyorum. Burayı koruyamazsak hiçbir şeyi koruyamayız. Metiner'de bir arıza var, kusura bakmasın. Kendi grup başkanvekilinin bile gücü yetmiyor. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, "Nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun kürsüyü yürümek fiilini kabul etmek mümkün değil. Bu kürsü açık tutulmalıdır, bu kürsü milletin kürsüsüdür. Buranın çalıştırılamaz hale gelmesini, kim olursa olsun elbette kınayacağız, kınıyoruz da zaten, aksi düşünülemez.” dedi.Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut, kavganın yatışmasının ardından oturumu yeniden açarak, parti gruplarının isteği üzerine, Ak Partili Metiner'in, CHP'li Ağbaba'ya kürsüde konuşma yapması sırasında saldırmasına kınama cezası verilmesi için İçtüzüğün 160. maddesi gereği teklifte bulunuldu. Ancak, AKP milletvekillerinin oyları ile teklif reddedildi."
 

METİNER'İN DEĞERLENDİRMESİ
 
Yaşananlarla ilgili açıklama yapan ve "Kürsüye yürümedim, üzerime gelindi" diyen Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e göre olay şöyle gelişti; 
 
"Oturum Başkanı'nın başkanının ‘Sayın Ağbaba, lütfen… Lütfen Sayın Ağbaba, temiz bir dille konuşun’ diye uyardığını, buna rağmen Ağbaba’nın konuşmaya devam etmesi üzerine susması gerektiğini söylediğini, ancak Ağbaba’nın ‘terbiyesiz’ diye cevap vermesi ve ardında da ‘gel gel’ diyerek kürsüden bulunduğu bölüme doğru yürümesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.
 
Metiner de, bunun üzerine yerinden kalkarak Ağbaba’ya doğru yöneldiğini, bu arada Ağbaba’nın sürekli ‘terbiyesiz’ diye hakaret etmeye devam ettiğini belirtti.
 
Metiner, “Kavga hoş bir şey değil, tasvip etmem de mümkün değil. Ancak, Ağbaba’nın daha önceki hakaretleri de, o gece sakallı milletvekili arkadaşımıza söylediği, “Şeytani’ benzetmesi, partimize yönelik hakaretleri, şahsıma ‘terbiyesiz’ diye laf atması ve üzerime yürümesi bardağı taşıran sondamla olmuştur” dedi.
 
Metiner, CHP, MHP ve BDP gruplarının kendisine yönelik tepkilerine de değinerek, “Ben her türlü ırkçılığa karşıyım. Türkçülüğe de, Kürtçülüğe de. CHP’nin şahsında temsil edilen Ergenekoncu, Baasçı, diktacı zihniyete de karşıyım. Şahsıma duyulan öfkenin esas nedeni bunun altında yatıyor.” dedi.
 
CHP’nin faşizan tutumuna boyun eğmeyeceklerini de söyleyen Metiner, “CHP’nin faşizmine ne mecliste, ne de sokaklarda teslim olmayacak, boyun eğmeyeceğiz. Her türlü şiddete karşıyız ama kimsenin hakaret ve şiddetine de boyun eğecek uysal koyun olmamız da beklenmemli. Gelenin gidenin vuracağı şamar oğlanı değiliz, herkes haddini, yerini bilecek. Hem şiddet uygulayacaksınız, hem hakaret edeceksiniz, hem de herkesin susmasını bekleyeceksiniz. CHP’yle bundan sonra anlayacağı dilden konuşmasını da biliriz.” dedi.
 
MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır’ın konuşma sırasında “Metiner’de bir arıza var” sözlerine de değinen Metiner, “Bende bir arıza yok ama Şandır illa da arıza arıyorsa, kendisinde, yanı başındaki diğer grup başkanvekilinde ve vekillerinde arasın. Grubumuzun içine şiddet ve hiddetle dalan her konuşmacı arkadaşımız kürsüye çıktığında, partimize ve başbakanımıza yönelik ağır sataşmalarda bulunan vekiller de arıza arasın” dedi.

 
MECLİS TUTANAKLARI
 
BAŞKAN - Önerge üzerinde söz isteyen Malatya Milletvekili Veli Ağbaba. Buyurun Sayın Ağbaba. (CHP sıralarından alkışlar)
 
VELİ AĞBABA (Malatya) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.
 
Demokrasiler sadece siyasi partilerin olduğu bir şey değildir, demokrasilerin olmazsa olmaz kurumları vardır. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek örgütleri, üniversiteler, bilim adamları demokrasilerde konuşur, düşüncelerini söylerler ama siz buna izin vermediniz.
 
TÜSİAD konuştu, zaman zaman sizin değirmeninize su taşıyan TÜSİAD'ı tehdit ettiniz, aba altından sopa gösterdiniz. Öğretmenler konuştu, gaz bombası attınız, su sıktınız. İnsanların şehirlerden çıkmalarına izin vermediniz. Öğrencileri dövdünüz, bugün ODTÜ'de Ulaş isminde bir öğrencinin ayağını kırdınız. Milletvekilleri konuştu, konuşmaya çalıştı daha doğrusu, saldırdınız, dövdünüz. Bunun adı "faşizmdir", bunu yapanlara da "faşist" denir arkadaşlar. (CHP sıralarından alkışlar)
 
AYŞE NUR BAHÇEKAPILI (İstanbul) - Sensin faşist!
 
VELİ AĞBABA (Devamla) - "Kavga" demişken bir şeyi anlatmak istiyorum: Çok sevdiğim Özgür Özel arkadaşım sakin kişiliğiyle terbiyeli, nazik bir arkadaşımızdır. Geçtiğimiz günlerde Komisyonda yaşadığımız bir olayı anlatayım: İsmini vermeyeceğim geçen Komisyonda aynı hataya düştüm, ismini vermeyeceğim- "HK" isminde sakallı bir milletvekili, daha önce o sakalı Rahmani sanırdım ama onun sakalı şeytaniymiş, şeytani sakallı bir milletvekili Özgür arkadaşımıza hunharca…
 
BAŞKAN - Sayın Ağbaba, lütfen… Lütfen Sayın Ağbaba, temiz bir dille konuşun. Lütfen…
 
MEHMET METİNER (Adıyaman) - Saygılı ol l..n!
 
VELİ AĞBABA (Devamla) - L..n sensin!
 
MEHMET METİNER (Adıyaman) - Terbiyesiz herif!  (Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in kürsüye yürümesi)
 
VELİ AĞBABA (Devamla) - Terbiyesiz sensin! Gel… Gel… Sen kime saldırıyorsun şere..siz! (AK PARTİ ve CHP sıralarından kürsü önünde toplanmalar, gürültüler)
 
BAŞKAN - Birleşime beş dakika ara veriyorum sayın milletvekilleri.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız