SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba Yeniden Parti Meclisi'nde

0
Güncellendi - 2016-01-18 17:29:38
Ağbaba Yeniden Parti Meclisi'nde
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hafta sonu gerçekleştirilen CHP 35. Olağan Kurultayı’nda 462 aday arasında en çok oy alan altıncı kişi oldu. Ağbaba Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) ise en çok oyu alan ikinci kişi oldu.

MYK’DA EN ÇOK OY ALAN 2. KİŞİ AĞBABA

CHP’de kurultay heyecanı sona erdi. 35.si gerçekleştirilen kurultayda 1228 delege oy kullanırken 1077 oy geçerli sayıldı. Parti Meclisi seçimleri için 462 aday yarışırken en çok oyu Selin Sayek Böke aldı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba en çok oy alan altıncı kişi oldu. Ağbaba aynı zamanda, mevcut MYK içerisinde en çok oy alan ikinci kişi oldu.

Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gösterdikleri destekten dolayı delegelere teşekkür etti. Ağbaba, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da demokrasi ve özgürlük mücadelesine devam edeceğini, insan hakları ihlallerinin karşısında olacağını ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Malatya dışında yaşıyoruz ama Malatya özlemi içerisinde ilimizin hak ettiği yaşam koşullarına ulaşması içinde duyarlılığımız uzaktan da olsa devam ediyor. Bu anlamda Malatya ülkemize bir çok üretken siyasetçi sanatçı ve bilim insanı yetiştirmiş olma yanı ile de önemli bir kent. Ancak özellikle son 15 yılda ne yazık ki bu güzel ilimiz ulusal ekonomimizde hak ettiği payını alamamakta, siyaset sahnesinde de son derece silik bir durumda bulunmaktadır. Oysaki şu anki iktidara en faz oy veren bir il iken. Diğer yandan muhalefet Malatya da var olan potansiyelini kullanamamakta, oradaki muhalefette siyaset yapanların, küçük olsun hatta tek olsun ben olayım mantığı hakim gözükmektedir. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi için Malatya farklıdır anlamlıdır. Hala orada bir milletvekili ancak çıkıyor o milletvekili de Malatya'nın tek vekili olmakla övünüyor. İktidar partisi zaten Malatya için gereken kötülüğü fabrikaları kapatarak yerine yabancı malların satıldığı AVM leri ve betonlaşmayı yaparak, yandaşlarına bir yerleri peşkeş çekerek yapıyor. Ancak muhalefetin hala bu iktidar karşısında bir milletvekilinde kalması ilginç olandır. Bu oradaki seçilmiş milletvekilinin, yani Veli Ağbaba nın iyi görev yapamamış olmasının kanıtıdır. Üstelik partide genel başkan yardımcısı olması sıfatı da olmasına rağmen. O nedenle tüm Malatya lı hemşerilerimin siyaseten seçmiş oldukları kişileri iyi izlemeleri ve görev yapamıyorlarsa destek vermemeleri gerekmektedir. Özellikle Cumhuriyet Halk Partili seçmen bunu daha dikkatli yapmalıdır. Malatya da CHP li milletvekili sayısının çoktan iki olması gerekirken bunu sağlamayanları sorgulamak her CHP linin sorumluluğundadır. Bu anlamda Veli Ağbaba tirübünlere oynamayı başaran ancak partisine asla başarı adına bir şey sunamayan yapısı ile Malatyalı CHP lilerin bende öyle sanıyorum ki kehren seçmek zorunda kaldığı bir isimdir. Ülkenin sorunlarından kurtulması ancak güçlü bir muhalefetle ile olanaklıdır. Ne yazık ki bu demokrasi kuşunun kanatlarından bir tanesi kırıktır. Keza MHP ninde Malatya da en az bir milletvekilinin olması gerekirdi. Malatyalı uyanıktır ve siyasi arenda başarısız olanlara meydanları bırakmayacak kadarda üstün zekaya sahiptir, en azından siyasi alanları kendi adına bloke etmiş olan yeteneksiz siyasetçilerine karşı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Cumhuriyet Halk Partisinin % 25 bandını aşamamasının en büyük katkı koyan bir kişisinin bu kadar oy alabilmiş olması oy kullanma kulislerinde farklı davranışlar ile olmuştur. Yoksa Veli Ağbaba siyasi yeteneği ile o oy oranın yakalayabilecek nitelikte değildir. Malayanın tek vekili sloganı ile övünç duyması ne kadar bencil bir siyasi kişiliğinin olmasının kanıdır. Özellikle en son yerel yönetimlerde sorumlu olan bir kişi olarak kendi sorumluluk alanında asla yararlı görev yamamış onun dışında vitrine tirübünlere oynama adına her alanda farklı amaçları için bulunmuştur. O nedenle kendisi için siyaset yapanlar CHP içerisinde olmamalıdır olmayacaktır da. Donanımsız olanlar zaten şov nitelikli davranışlar sergilerken ne yazık ki sosyal tabanda da olsa pirim yapabilmektedirler. Türk siyasal yaşamı çok ciddi anlamda arınmaya, yenilenmeye gereksinim duymaktadır. Cumhuriyet Halk Partisinde bu çok daha önemlidir.
    0
    0
    Yanıtla