SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba Zarrab İçin ABD'ye Gidiyor

0
Güncellendi - 2016-03-28 17:47:10
Ağbaba Zarrab İçin ABD'ye Gidiyor
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, ABD'de önümüzdeki hafta görülecek Reza Zarrab'ın duruşmasını takip edeceklerini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında gensoru vereceklerini söyledi. CHP olarak bütün bilgi ve belgelerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini düşündüklerini belirten Özel, "Bakraoui kardeşlerle ilgili bilgi verdiniz, Hollanda ve Belçika üzerine düşeni yapmadı ve vatandaşlarını kaybetti. Suruç saldırısı sonrasında Abdurrahman Alagöz’ün kardeşinin IŞİD’e katıldığı bilgisini paylaştık Adıyaman ve Suruç’ta yaptığımız araştırmalar sonucunda. Bizim yazdığımız rapor ihbar ediyordu bunu. İlgili bakanlıklara sunduk ancak Yunus Emre Alagöz ve Abdurrahman Alagöz, Suruç ve Ankara garda canlarımızı aldı. Şimdi Bakraoui kardeşler üzerinden bakanların istifasını düşünüyoruz” dedi.

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri ile birlikte Reza Zarrab’ın duruşmasını izleyeceklerini kaydeden Özel, "Önümüzdeki hafta bu saatlerde orada olacağız. Reza Zarrab duruşmasını izleyeceğiz. Hem sizlere bilgilendirmelerde bulunacak hem de Federal Mahkeme'ye New York’a taşındığında da o davanın adım adım takipçisi olacağız. Kefaletle ilgili görüşme yerel mahkemede görülecek. Onu izleyeceğiz’’ diye konuştu.

Bir gazetecinin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun Anayasa’nın Ekim veya Kasım ayında referanduma gideceğini açıkladığını hatırlatması üzerine Özel, “Sağlık Bakanı kendisiyle ilgili pek çok soruya cevap vermezken, Başbakanın yapması gereken açıklamaları Sağlık Bakanı yapıyor. Hiç yapılmaması gereken açıklamalar yapmaktadır. Cumhurbaşkanının görevlendirmesiyle Başbakana, Bakanlar Kurulu'na istikametler yapan bir bakanla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Can Dündar ve Erdem Gül'le ilgili ‘MİT TIR’ları davasına katılmalarına tepki göstermesine ilişkin soruya ise Özel, “Sayın Cumhurbaşkanı kendisinin hüküm giydiği bir davada kendisini ziyarete gelmiş olan bir konsolosa ‘Sen de kimsin? Senle görüşmem’ demediyse bugün söylediği hiçbir sözün manası yoktur. Kaldı ki demokrasi ve insan hakları, basın özgürlüğü, evrensel değerlerdir. Türkiye saygın bir devlettir. Saygınlığının herkes tarafından korunması, bu tip davranışlar ve açıklamalardan önce çok kez düşünülüp bir kez konuşulması gerekir’’ cevabını verdi.

Ankara- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • eyyup (8 yıl önce)
    chp pkk desteginin hesabini versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Veli Ağbaba İngilizce biliyormu veya uluslararası hukuk alanında bir birikimi varmı.
    0
    0
    Yanıtla