SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Bozdağ'a Denetimli Serbestlik Soruları

0
Güncellendi - 2016-01-04 16:37:58
Ağbaba'dan Bozdağ'a Denetimli Serbestlik Soruları
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, denetimli serbestliğin 2 yıla çıkarılması talebini  TBMM gündemine taşıdı.

CHP Cezaevleri izleme ve  İnceleme Komisyonu sözcüsü olarak bugüne kadar yüzlerce cezaevi ziyareti gerçekleştiren Ağbaba, ziyaret ettiği cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin taleplerini ve yaşadıkları sıkıntıları sık sık TBMM gündemine taşıyor. Cezaevlerindeki  denetimli serbestliğin hasta, çocuk, engelli mahpuslar ile 0-6 yaş grubunda çocuğu bulunan kadın hükümlüler için mutlaka genişletilmesi gerektiğini ve hem cezaevlerinden hem de hükümlü yakınlarından bu konuda çok sayıda taleple karşılaştıklarını ifade eden Ağbaba konuyla ilgili hazırladığı kanun teklifini geçtiğimiz yıl meclis başkanlığına sunmuştu.

Ağbaba, bu kez de denetimli serbestlik ile ilgili talepleri de içine alan soru önergesini  TBMM gündemine taşıdı. CHP Milletvekili Veli Ağbaba, önerge metninde “Ülkemizde denetimli serbestlik benzeri uygulamalar esas olarak 2005 yılından bu yana hukuki olarak düzenlenmiş ve uygulaması artırılmıştır. Özellikle son birkaç yıldır denetimli serbestlik uygulaması kamuoyu gündeminde daha çok yer etmektedir. Binlerce insan bu konuda denetimli serbestlik üst sınırının artırılması için TBMM’den haber beklemektedir.”dedi.

Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde “cezaevlerindeki doluluk oranları ve denetimli serbestlik için kamuoyundaki yoğun beklenti dikkate alınarak Bakanlığınız tarafından denetimli serbestliğin üst sınırının 2 yıla çıkarılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?”ifadelerine yer verdi.

İŞTE SORULAR

Ağbaba’nın Bozdağ’a yönelttiği sorular şu şekilde; “2010-2015 yılları arasında yıllar itibariyle; Denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan kişi sayısı kaçtır? Bu uygulamadan yararlanan ağır hasta ve yaşlı hükümlü sayısı kaçtır? Bu uygulamadan yararlanan engelli hükümlü sayısı kaçtır? Bu uygulamadan yararlanan çocuk hükümlü sayısı kaçtır? Bu uygulamadan yararlanan 0-6 yaş aralığında çocuğu bulunan kadın hükümlü sayısı kaçtır? Cezaevlerindeki doluluk oranları ve denetimli serbestlik için kamuoyundaki yoğun beklenti dikkate alınarak Bakanlığınız tarafından denetimli serbestliğin üst sınırının 2 yıla çıkarılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • merve ates (8 yıl önce)
    Denetim serbetliginde tahliyeler ne zaman ne olur cevap
    0
    0
    Yanıtla