SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Malatyaspor Ziyareti

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:13:12
Ağbaba'dan Malatyaspor Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, amatör spor kulüplerine ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştığını belirterek, amatör spor kulüplerinin mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi. Ağbaba, Malatyaspor Kulübü ile Türkiye Futbol Adamları Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. Ağbaba, ilk ziyaretini bir dönem Süper Lig'de fırtına gibi esen ancak şuanda amatör kümede varlığını devam ettirmeye çalışan Malatyaspor'a gerçekleştirdi. 

Bir dönemin efsanesi olarak adlandırılan ancak amatöre düşmesiyle birlikte yalnız bırakılan sarı kırmızılı takımı Yeşiltepe Tesisleri'nde ziyaret eden Ağbaba, takımla ilgili bilgiler aldı. Malatyaspor Kulüp Başkanı Bülent Kapkıner, "Sayın Milletvekilimize çok teşekkür ediyoruz. Çünkü kulübümüzün kapatılmasının dillendirildiği bugünlerde bize her zaman destek verdi ve elini üzerimizden çekmedi. Maddi ve manevi olarak her zaman bizlerin yanında oldu. Bizi hatırlamasından dolayı çok mutlu olduk" dedi. 

AĞBABA: CHP İKTİDARINDA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ HAK ETTİĞİ DESTEĞİ ALACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, spor denildiğinde akla ilk futbolun, futbol denildiğinde de akla ilk profesyonel kulüplerin geldiğini söyledi. 

Ağbaba, "Malatya'da bir amatör geçmişi var. Amatörün semt sahaları ve kulüpleriyle iyi bir geçmişi var ama maalesef bunu Malatya çok iyi değerlendiremedi. Biz, sadece profesyoneldeki Yeni Malatyaspor'u destekliyoruz. Tabi Malatya'daki amatör spor kulüplerinin de ayağa kaldırılması lazım. Özellikle yerel yönetimlerin amatöre sahip çıkması gerekiyor. Çünkü kaynak burada. Ciddi bir yatırım yapılıp, ilgilenilirse, profesyonel ligdeki takımın geleceği de parlak olur" dedi. Amatör spor kulüplerini çok önemsediklerini dile getiren Ağbaba, "Geçtiğimiz aylarda 60 kulübümüze malzeme yardımında bulundum. Bir anlamda onların sesi olmak için çalışıyorum. Çünkü çok imkansızlıklar içerisinde kendilerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Maalesef bir gelirleri olmadığı gibi devletinde çok büyük bir katkısı yok. Maalesef son zamanlarda da semt sahaları maalesef imara kurban edildi. Malatya'nın onlarca semt sahası vardı, Sümer ve Şeker sahaları bulunuyordu. Bu sahalar ranta kurban edildi. Her şeyi rant ve para olarak gören bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayışın sorgulanması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin programında bu var, 'biz amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz' diyoruz" şeklinde konuştu.

AĞBABA: MALATYA SPOR’UN YÜREĞİMİZDE AYRI YERİ VAR

Ağbaba, Malatyaspor'un herkesin ortak rengi ve göz bebeği olduğunu ifade ederek, "Dünyanın en güzel rengi kayısı sarısı, bizim rengimiz. Kırmızısı da narımız, dal bastı kirazımız. Bizim için çok önemli bir takım. Durumu ne olursa olsun Malatyaspor'un yüreğimizde ayrı bir yeri var. Umarım Malatya, profesyonel anlamda Türkiye'de birden fazla kulüpler temsil edilir" diye konuştu. Ağbaba, daha sonra Türkiye Futbol Adamları Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız