SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Putin'e Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:54:22
Ağbaba'dan Putin'e Tepki
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, uçak krizinin ardından Putin'in Türkiye'ye hakarete veren sözler sarf ettiğini belirterek, tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Rusya ile yaşanan uçak krizi nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tepki gösterdi. Türkiye’nin egemenlik haklarının kullanımı şeklindeki müdahalesini desteklediklerini belirten Ağbaba, Putin’in hakarete varan ağır ithamlarının kabul edilir olmadığını vurguladı. Ağbaba, “Türkiye, Ortadoğu için önemli bir ülke. Maalesef bu bölgede konuşabildiğimiz bir ülke kalmadı. Son dönemde de Rusya ile sorun yaşıyoruz. Umarız bu sıkıntı aşılır. Türkiye’nin egemenlik hakları, egemenlik haklarına karşı her türlü koruma tedbiri alınmalıdır. Uçak düşürüldükten sonra ‘ülkenin sınırları ihlal edilmişse uçak düşürülmesi normaldir’ demiştik. Ancak uçak olayında ilk günler izlenen politika ile son dönemde izlenen politikanın tezat oluşturduğunu görüyoruz. Hele hele Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hakarete varan sözleri kabul edilir değil. Her ne kadar muhalefet partisi olsak da bunu belirtmek istiyoruz. Her zaman dik durduğunu iddia eden hükümet bu konuda süt dökmüş kedi gibi ses çıkarmıyor. Putin’in meydan okumalarına ses çıkarmıyor, duymazdan ve görmezden geliyor. Putin’in söylediklerini kınıyoruz" dedi.

Türkiye’nin akılcı bir yönetimle bölgede yeniden istikrar ve barışı temsil eden bir ülke konumuna gelmesi gerektiğinin altını çizen Ağbaba, “Maalesef Türkiye CHP’nin 5 yıl önceki söylediği yere geldi. Ülke bataklığın içine girdi. Yanı başımızdaki ateş içimize düşmüş durumda. Umarım Türkiye bundan çok fazla etkilenmez” diye konuştu. 

RUSYA KRİZİ KAYISIYI DA ETKİLEYECEK

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey de yaşanan uçak krizinin ardından Rusya’nın Türkiye’den tarım ürünlerini almayacaklarını belirtti. Kayısı ihracatının bu ay biraz etkilenebileceğini dile getiren Özbey, “Bunun ardından kayısı ne kadar etkilenir konusu gündeme gelmişti. Malatyalı ihracatçılarımız bu konuda çalışma yaptılar. En azından Rusya tarafından oluşabilecek sıkıntıyı başka pazarlardan gidermeyi planlamışlardı. Geçen de baktık 7-8 bin ton civarında ihracatımız oldu. Fakat bu ay belki biraz azalma olabilir gibi gözüküyor. 1 Ocak itibarıyla buna da bakacağız. Azalma fazla olmadan bu badireyi de atlatacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız