SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarılı Hekimdi, Başarılı Rektörlük Yapacak"

0
Güncellendi - 2016-09-07 01:19:19
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesi’nin bölgede yıldız konumunda olduğunu ifade ederek, “İnönü Üniversitesi’ni siyaset üstü bir kurum olarak her zaman sakınacağız” dedi.

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ağbaba, İnönü Üniversitesi’nin herkesin ortak gözbebeği olduğunu, kendilerinin de bu anlamıyla üniversiteyle gurur duyduklarını ifade etti.

İnönü Üniversitesi’nin birçok alanda Malatya’nın ismini duyurduğunu dile getiren Ağbaba, “İnönü Üniversitesi herkesin ortak kurumu ve değeridir. Başta Karaciğer Nakil Enstitüsü olmak üzere özellikle Turgut Özal Tıp Merkezi sadece Malatya için değil, bölge için büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Ahmet Kızılay hocamız başarılı bir hekimdi, başarılı bir rektörlük yapacağından da kuşku duymuyoruz. Biz de hocamızın her türlü talebine katkı sunmaktan büyük onur duyarız. İnönü Üniversitesi’nin başarısı için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Ağbaba, İnönü Üniversitesi’nin her geçen gün büyüdüğünü, Malatya’nın hem ekonomisi hem sosyal hem de kültürel yaşamına katkı sunduğunu belirtti.

Ağbaba, İnönü Üniversitesi’nin bulunduğu noktadan çok daha ileri noktalara gitmesi temennisinde bulunarak, şunları söyledi:

“İnönü Üniversitesi’ni siyaset üstü bir kurum olarak her zaman sakınacağız. Üniversiteyle ilgili hep olumlu düşüneceğimizi bütün Malatya’nın bilmesini istiyoruz. Umarız İnönü Üniversite’miz, çağdaş ve bilimsel eğitimin merkezlerinden biri olur. Bölgede zaten bir yıldız umarız Türkiye’de de ismi bilinen, başarılarıyla gurur duyulan bir üniversite konumuna gelir.”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Kızılay, Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ismini İnönü Üniversitesi’nin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ismini ise Turgut Özal Tıp Merkezi’nin taşıdığını belirtti.

İnönü Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi yapmayı hedeflediklerini aktaran Kızılay, “Şehrimizin yetiştirdiği çok kıymetli iki cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan, şimdiye kadar ki hizmetlerinde buna layık olan bir üniversiteyiz. Bundan sonra da 41 yıllık üniversitemizi devir aldığımız seviyeden çok daha öteye götürme hedefiyle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. İnönü Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi haline getirip, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına sokmak istiyoruz. Bu yönde çalışacağız. Karaciğer naklinde bir dünya üniversitesiyiz ama diğer alanlarda da İnönü Üniversitesi’ni bir bütün olarak bir dünya üniversitesi yapmak istiyoruz. Türkiye’de de en iyi üniversiteler arasına sokmak hedefimiz” diye konuştu.

Sağlık konusunda İnönü Üniversitesi’nin güçlü ve iyi bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Kızılay, bunu daha da öteye taşımak istediklerini dile getirdi.

Rektör Kızılay, Karaciğer Nakil Enstitüsü’nün yanına kanser hastanesini, karaciğerin yanına diğer organ nakillerini de ekleyeceklerini ifade etti.

Bilimsel çalışmalarda ve eğitimde İnönü Üniversitesi’ni bugünki seviyesinden daha ileriye taşıyacaklarını anlatan Kızılay, bütün alanlarda üniversitesi daha ileriye taşımayı hedeflediklerini ve bu noktada herkesten güçlü bir destek istediklerini söyledi.

MGC YÖNETİMİ..

Bu arada Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve bir grup cemiyet üyesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı makamında ziyaret ederek, İnönü Üniversitesi’ne Rektör olarak atanmasından dolayı tebrik ettiler.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın Malatya halkı tarafından çok sevildiğini, Rektörlük görevi öncesinde başarılı çalışmalarından dolayı tebrik topladığını ifade eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Rektörlük görevinde de başarılı bir çalışma sergileyeceğine inandıklarını belirtti ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak kendilerine her türlü desteği sunacaklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise konuşmasında, İnönü Üniversitesi olarak ülkemizin 2023 hedefine katkıda bulunacak bir vizyonla hareket edeceklerini söyledi. Özellikle FETÖ terör örgütünün üniversite içerisindeki yapılanmasına asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Kızılay, bu kapsamda ciddi ve titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bülten

Pano01kk

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız