SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan SODES Açıklaması.. "Günaydın!"

0
Güncellendi - 2016-04-29 17:44:38
Ağbaba'dan SODES Açıklaması..
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Malatya'da SODES projeleriyle ilgili iddiaları defalarca gündeme getirdiklerini, ancak o zaman "herşey şeffaf, sorun yok" diyenlerin şimdi yine "kandırıldık" dediklerini söyledi.

SODES Projelerinin usulsüz dağıtıldığı, bazı kesimlere yakın derneklere üst üste ve haksızca para aktarıldığı iddialarını defalarca gündeme getirdiğini ve konuyla ilgili Başbakana ve bakanlara soru önergeleri verdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “SODES’in bazı kesimlere milyonlarca lira para aktardığını biz gördük,belgeleriyle gösterdik ama birileri ısrarla bu gerçeği görmedi” dedi.

SAMİMİ DEĞİLLER

Malatya’da ki SODES projelerinin usulsüz dağıtıldığına dair kamuoyundaki iddiaları 2012’den beri gündeme getirdiğini, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine ise projeleri savunan cevaplar geldiğini kaydeden Ağbaba, kısa süre önce Malatya’daki bazı milletvekillerinin bu iddiaları ilk kez duyuyormuş gibi açıklamalar yapmasına anlam veremediğini kaydetti. Ağbaba, düne kadar savundukları projeleri şimdi eleştirenler samimiyetinden şüphe duyduğunu da ifade etti.

HEP AYNI DERNEKLERE PROJE

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, 3 Ekim 2012 tarihinde TBMM’ye sunduğu soru önergesinde “SODES projeleri kabul edilirken hangi kriterlere göre kabul edildiğini, Malatya Valiliği’nin ilin hangi önceliğine göre SODES projelerini değerlendirdiğini sormuştu. Ağbaba, Başbakana “Hangi kurum-kuruluş ve STK’ların projeleri kabul edilmiştir? En çok projesi kabul edilen STK’lar hangileridir? Üç yıl boyunca başvuruda bulunduğu halde projeleri reddedilen iştirakçiler hangileridir? Reddedilen projelerin reddedilme gerekçeleri ayrı ayrı nedir? Projeleri kabul ve reddedilen STK’lar arasındaki fark nedir? Değerlendirme aşamasında hangi kriterler göz önüne alınmaktadır? Kabul edilen STK’ların birbirine yakın dünya görüşünde olduğu iddiaları doğru mudur?” sorularını yöneltmişti.

BAKANLIK İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yanıtlanan önergede, iddiaların gerçeği yansıtmadığı, ihalelerin ilan edilerek şeffaf ve herkese açık bir şekilde yapıldığı belirtilmişti. Projelerin değerlendirme sürecinde ilin ihtiyaçlarının dikkate alınarak yapıldığı belirtilen açıklamada, değerlendirmenin Valilik, SODES Proje ve Koordinasyon Ofisi, Defterdarlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen personeller tarafından yapıldığı kaydedilmişti.

GÜNAYDIN!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yürütülen bir soruşturmada SODES Projelerinden 10 milyon liranın bazı derneklere aktarıldığının ifadelerde yer bulduğunu belirterek, “4 yıldır dilimizde tüy bitti. ‘Devletin kaynakları haksız yere birilerine peşkeş çekiliyor, hak edenler değil, hak etmeyenler kaynaklardan yararlandırıyor’ dedik.O gün bizi eleştirenler şimdi paralel yapıdan , usulsüzlükten, soruşturmadan bahsediyorlar.Çıkıp yine ‘kandırıldık’ diyecekler. Bu işten kandırıldık diyerek kurtulamazlar. Tüm sorumlular mutlaka hesap vermelidir” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • hacı savar (7 yıl önce)
    hacı sen editörmüsün yoksa yorum yontarmısın sen nerenin hacısısın milletin görüşüne ne karışıyon
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (7 yıl önce)
    Kenan ve Salih adlı kişiler belli ki Kenanın takma ismi ile yazdığı kişiler sadece kenanın yazdıklarını onaylama merci gibi siz kenanın zabit katibimisini beyler sizin hiç bilginiz fikriniz yokmu deyin bakam bu SODES te siz daha neler biliyoruz söyle verin de savcılar harekete geçsin bak çorap söküğü nerelere dayanıyor belki sizede gelir.bir ucu
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı, aklinca adam korkutup SODES yolsuzlugu hakkinda yorum yapilmasini engellemeye calisiyorsun.Yine tekrarliyorum pazartesi Malatya Cumhuriyet savciligina gel sende anlat bende
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (7 yıl önce)
    kaan bey ağzınıza sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (7 yıl önce)
    Kaan bey AKP vekillerin cesaret edemediği bir dönemde Veli Ağbaba nami değer Zeki Baba Zekeriya Şengöz ceza evinde ziyaret etti. Haaa birde bu SODES kredilerini kullandıran Vali Saran kimin valisiydi nerelere kadar atandı hatırladın mı ? Sonuç birlikte görürken yolda kaza oldu şimdi herkes can derdinde belli ki sende bu yolun yolcususun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı bey; yorumuna saygı duyuyorum. Ancak sen yol kontrol memurumusunki benim gittiğim yada olduğum yolu söyleyebiliyorsun. Tüyü bitmemiş yetim hakkında tek kuruş yiyenlerle ne yol arkadaşlığım olur, nede verecek selamım. Bu kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergenekon kumpasından Silivri cezaevine atılanları ziyaret ettiğimde DARBECİLERE destek oluyor diyenler şimdi sus pus. Veli AĞBABA her zaman haklılığına inandığı kişilere destek olmuştur. Şu tüyü bitmemiş yetim Hakkı'na gelince, Allah için yapıyoruz yalanı ile daha bin yıl kutu kutu götürmeye devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaan (7 yıl önce)
    Sayın Veli Ağbaba, siz bile cemaatin adını alamıyorsunuz ağzınıza. Yürütülen bir soruşturma demişsin. Desene paralel devlet operasyonu...Ha birde siz onları cezaevinde ziyaret etmiştiniz demi. Bir daha ziyaret ettinizmi SODES içinde bir kaç kelam konuşun aranızda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrikler kaan bey, harika yorum.Ayrica SODES için ayrica bir sorusturma acilmali.
    0
    0
    Yanıtla