SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan STK'lara Eleştiri

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:40
Ağbaba'dan STK'lara Eleştiri
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Görgü (Cafana) Köyü’ne giderek, köylülerin kanalizasyon ile taş ve maden ocaklarıyla ilgili sıkıntılarını dinledi. Çevre konusunun CHP’nin en öncelikli konusu olduğunu vurgulayan Ağbaba, “Türkiye’de bakkal açmak için 40 yer dolaşılıyor. Taş ocağı açmak daha kolay.” ifadelerini kullandı.

KURBANLA KARŞILANDI       

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Banu Sevil, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı ile parti yöneticileri ile birlikte Yeşilyurt İlçesine bağlı Cafana(Görgü) Köyü’ne giderek köylülerin sorunlarını dinledi. Ağbaba’nın karşı çıkmasına rağmen köylüler tarafından köy girişinde Ağbaba’nın onuruna bir kurban kesildi.

“SABAHA KADAR SİVRİSİNEK NÖBETİ TUTUYORUZ”

Kanalizasyon sularının aktığı, evlerin ortasında kalan  bölgenin önünde sıkıntılarını aktaran Köy 1. Azası Bayram Ağzıküçük “Yazın bu evler pislikten, kokudan, sivrisinekten durulmuyor.  2 Bin lira her ay elektrik parası veriyoruz. Tüm kurumlara dilekçelerle başvurduk. Ancak sorunumuzu çözemiyoruz. Köylüler hasta, huzursuz. Sabahlara kadar sivrisinek nöbeti tutuluyoruz.6 tane taş ocağı açılmış. Dönümü binlerce lira olan arazilerden ürün alamıyoruz. Köye 2 km uzaklıkta, tarım arazilerimizin bitişiğinde taş ve maden ocağı kurdular.5 AKP Milletvekili bu köyden  500 oy aldı. Bugün Allah için 1 AKP Milletvekili köyümüze gelmedi. Bir tek Veli Ağbaba sorunlarımızla ilgileniyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

PORGALI: “SİZİN SORUNUNUZ BİZİM SORUNUMUZDUR”

CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı yaptığı konuşmada; “sizin sorununuz bizim sorunumuz. Halkın sağlığı tehtid ediliyor. Sayın Vekilim sizleri dinlemeye geldi. Bu sorunları mecliste dile getirecektir.Malatya’ya 15 km yakın olmasına rağmen, dağ köylerinden daha fazla sorunlarınız var. Elimizden geleni yapacağız, her konuda sizlere destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

TAŞ OCAĞI AÇMAK , BAKKAL AÇMAKTAN KOLAY

Daha önce Cafana’nın sorunlarını Meclis’te sık sık gündeme getirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cafana, şehirle bütünleşmiş bir köy. Ankara Asfaltının kenarı.  Bin yüz nüfusu var. Siyasetçiler açısından utanılacak bir şey. Oyların büyük kısmını iktidar partisine veriyorlar. Ama hizmet alamıyor.Kış gelmiş hala kanalizasyon yola akıyor. Bu şartlarda burada yaşanmaz. Köy unutulmuş. 60 evin kanalizasyonu yok. Köye hizmet gelmediği gibi, elinizde alanları da alıyor. Türkiye’de bakkal açmak için 40 yer dolaşılıyor. Taş ocağı açmak daha kolay.Taş ocakları ihtiyaçsa, köylerden uzak yerlere kurmak lazım.Partimizin avukatlarıyla görüşüp, usulsüz taş ocağı açılmasına izin verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

‘HALK KOYUN, ADAYIMIZ KASAP’ DİYORLAR

AKP’ye bu seçimlerde gerekli dersi vermek gerektiğini kaydeden CHP Milletvekili Ağbaba; konuşmasının sonunda şu görüşlere yer verdi; “ ‘Ceketimi assam alırım’ diyorlar. Başbakan ‘halkın istediği istemediği umurumda değil, ben kimi istersem o başkan olacak’ diyor. AKP Rize Merkez İlçe Başkanı “Biz koyunuz, adayımız da kasap” diyor. İşte bunların zihniyeti bu. Malatya’da çevre katliamı yaşanıyor. Suların üzerine HES yapıyorlar. HES demek, suyun olmaması, tarım arazilerinin yok olması demek. Gittiğimiz her yerde, Dedeyazı’ndan, Kelhalil’e, Kuluncak’ın Çörmü Köyü’nden, Arapgir’in Yazılı Köyü’ne kadar taş ve maden ocağı izinleri veriliyor. Üzerlerine vazife olup olmayan her konuda açıklama yapan sivil toplum örgütleri bu konuları görmezden geliyorlar. Burada bir çevre katliamı yaşanıyor. Çevre konusu CHP’nin en öncelikli konusu. Çevre aş ekmek demek, kayısı demek, çocuğun sağlığı demek”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız