SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Tepki: "Nerede 15 Temmuz Ruhu?"

0
Güncellendi - 2016-08-29 19:41:32
Ağbaba'dan Tepki:
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Meclis'in iradesini yok saymanın darbecilik olduğunu, dört partinin ortak kararını yok saymanın, parlamentoya saygısızlık anlamına geldiğini savundu. 15 Temmuz ruhunun çok çabuk unutulduğunu belirten Ağbaba, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevara'yla ilgili sözlerini de eleştirdi

“CHP HER ZAMAN PARLAMENTER DEMOKRASİDEN YANADIR”

Ağbaba, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, bir darbe süreci yaşandığını, CHP'nin her zaman demokrasiden yana tavır koyduğunu, parlamenter demokrasi vurgusu yaptığını söyledi. Darbe girişiminin parlamentoya, demokrasiye olduğunu ifade eden Ağbaba, parlamenter demokrasinin önemini, bu darbe girişiminin bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Ağbaba, 15 Temmuz öncesi ve sonrasında parlamenter demokrasiye sahip çıktıklarını belirtti.

NEREDE YENİKAPI RUHU?

Ağbaba, 15 Temmuz akşamından sonra yeni bir atmosfer doğduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz sonrasında uzlaşma var mı yok mu bakalım. Cumhurbaşkanı ve AKP nasıl bakalım. Sözde uzlaşmacı özde ayrıştırıcı, sözde diyalogcu özde dayatmacı... Bununla ilgili iki somut örnek var. Hakkari ve Şırnak'ın ilçe olmasıyla ilgili halk ayağa kalktı. Dört partinin ortak önergesiyle, bu illerin ilçe olması torba tasarıdan çıkarıldı. Şimdi duyuyoruz ki bununla ilgili KHK çıkarılacak. Sarayda yapılacak Bakanlar Kurulu’nda çıkarılacak KHK'yla bu iller, il olmaktan çıkarılacak. Nerede 15 Temmuz ruhu, nerede Yenikapı ruhu? Hani uzlaşma, hani yeni dönem açılacaktı? Hani parlamentoya saygı gösterilecekti?"

“MECLİS İRADESİNİ YOK SAYMAK DARBEDİR”

Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin çıkması halinde 4 partinin ortak kararının yok sayılacağını, parlamentoya saray darbesi yapılacağını ifade eden Ağbaba, 15 Temmuz'da darbe gerçekleşseydi Meclis'in kapatılacağını, KHK'lar ile ülkenin yönetileceğini ifade etti. Ağbaba, Meclis'in iradesini yok saymanın darbecilik olduğunu, dört partinin ortak kararını yok saymanın, parlamentoya saygısızlık anlamına geldiğini savundu. Bundan vazgeçilmesini isteyen Ağbaba, 15 Temmuz ruhunun çok çabuk unutulduğunu iddia etti. Ağbaba, KHK'lar ile Cumhuriyet'in kazanımları, hafızasının yok edilmeye çalışıldığını, hastane isimlerinin değiştirildiğini, futbol takımlarına yeni isimler verildiğini söyledi.

“ÖRGÜTLENMEK YASAK, ÖRTÜNMEK SERBEST”

Ağbaba, hiç ihtiyaç yokken, memurun kafasının içiyle değil dışıyla uğraşıldığını belirerek "Geçmişte kafaların dışıyla uğraştıklarınızın ne yaptığını 15 Temmuz akşamı gördünüz. Geçmişte sadece size benzediği için göreve getirdiğiniz insanların, Meclis'i bombaladığını gördük.Ne polisin böyle bir talebi var ne Türkiye'nin böyle bir problemi var. Polisin derdi türban takmak değil şimdiye kadar böyle talep de olmadı, sorun da yaşanmadı. Ama AKP, kendi siyasetini, kendi gizli ajandasını uygulamak için bunları yapmaya devam ediyor. Polisin derdi türban takmak değil polisin derdi 3600 ek gösterge, teneke kutularda ölüme gönderilmemek, caddelere, şehirlere döşenen bombalarda şehit olmamak, kanunsuzluğa zorlanmamak, 4 saat uykuyla 20 saat çalışmamak. Bunca dert varken AKP kalkmış, dini siyasete alet ederek, kendi dar anlayışıyla, Türkiye'ye mesaj vermeye çalışıyor. AKP örgütlenmeyi yasaklıyor, örtünmeyi serbest bırakıyor.” dedi.

“DEMEK Kİ BULUŞTUKLARI NOKTA AYNI”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevara hakkındaki sözlerinin hatırlatılması üzerine Ağbaba, Kahraman'ın, 15 Temmuz akşamı Meclis'e geldiğini, Meclis'i yönettiğini anımsatarak, o akşam Meclis'in üzerinde uçan uçakların, emperyalistlerin desteklediği uçaklar olduğunu belirtti. Che'nin her zaman bu uçakları uçuranlara karşı çıktığını, bu anlayışla mücadele ettiğini aktaran Ağbaba, Che'yi dünyada sadece emperyalistler ve ABD'nin sevmediğini ifade etti. Ağbaba, "Demek ki emperyalistler ile Kahraman'ın buluştuğu nokta aynı. Kahraman'ın geçmişini biliyoruz. Bu ülkenin solcuları, Che'yi takip edenler, inananlar 6. filoya karşı mücadele ederken, denize dökmek isterken o dönemin dernek başkanı Kahraman, ABD askerlerini çiçekle karşılamış, onlara peçetecilik yapmıştır. Che'ye söz söylemek onun haddi değildir. Dünyanın her yanında Che kahramandır, bizim de kahramanımızdır." diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız