SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'nın da Adı Geçiyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:23:35
Ağbaba'nın da Adı Geçiyor
A- A+ PAYLAŞ
 
CHP’nin 17-18 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak girdiği 34. Olağan Kurultayı’nda, dikkatler, Parti Meclisi’ne (PM) girecek isimlerde olacak. CHP’nin bu dönemde hem parti programını yenileyecek olması hem de Mart 2014’te yapılması öngörülen yerel seçimlere hazırlanması açısından için ayrı bir önem taşıyan PM listesine girecek isimler uzun bir aranın ardından çarşaf listeyle belirlenecek. Parti içindeki hakimiyetini keskinleştiren ve taban üzerinde büyük bir krediye sahip olan Kılıçdaroğlu, PM için belirleyeceği anahtar listenin delinmemesi amacıyla bugün milletvekilleri yarın da il başkanları ile toplanacak. İlk kez kendi PM listesini oluşturacak olan Kılıçdaroğlu, son tüzükte belirlenen kota nedeniyle kadın ve gençlere ağırlık vereceği bir liste hazırlama çalışmalarını son güne kadar sürdürecek. Bu arada bir süredir CHP’nin parti içi eğitim komisyonunda görev yapan eski 10 Aralık Hareketi sözcüsü Prof. Dr. Burhan Şenatalar ve eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk’un yeni PM’de olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
80 kişiden oluşan PM’nin son tüzük değişikliğiyle 60’a inmiş olması nedeniyle sadece 20-25 arasındaki PM üyesinin yerini koruyabileceği, PM’nin diğer üyelerinin ise önceki dönemde bu görevde bulunmamış isimlerden seçileceği kaydediliyor. Bu doğrultuda, TBMM’deki performanslarıyla Kılıçdaroğlu’nun takdirini kazanan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Ankara Milletvekili Levent Gök’ün PM için isimleri geçiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız