SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'ya El Kadı Fezlekesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:22:56
Ağbaba'ya El Kadı Fezlekesi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, Suudi işadamı Yasin El Kadı'ya yönelik ifadeleri nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından fezleke hazırlandığı bildirildi.

Hürriyet'te Ankara mahreçli olarak Bülent Sarıoğlu imzasıyla yayınlanan habere göre, konuya ilişkin değerlendirme yapan Ağbaba, "Bu konuda hakkımda fezleke hazırlanmış olmasını onur sayarım" dedi.

Hürriyet'te "Terörist dedi fezlekesi" başlığıyla yayınlanan haberin bir bölümü şöyle:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, Suudi Arabistanlı işadamı Yasin El Kadı’ya yönelik “Küresel terörist” ifadeleri, aleyhine fezleke oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Selamettin Celep, hakaret ve iftiradan Ağbaba’nın dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

17 Aralık soruşturmasındaki takipsizlik kararlarının ardından siyasi süreçte ‘makul şüpheli’ ilk milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba oldu. Ağbaba’nın 17 Ekim 2014’te Etiler Polis Okulu arazisi önünde düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları, aleyhine fezleke olarak Meclis’e döndü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Selamettin Celep’in 13 Kasım 2014’te düzenlediği dosyada, Suudi Arabistan vatandaşı işadamı Yasin El Kadı’ya “Küresel terörist” ifadeleriyle alenen hakaret ve iftira ettiği gerekçesiyle Ağbaba’nın dokunulmazlığının kaldırılmasını istendi...

...Başsavcıvekili, suçun ‘yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş mağdur aleyhine gerçekleşmesi’ nedeniyle Ağbaba hakkındaki cezanın artırılarak uygulanmasını da talep etti. Başsavcıvekili, Türk Ceza Kanunu’ndaki ‘suçun alenen gerçekleşmesi’ ve ‘işlemediğini bildiği halde bir kimseye hukuka aykırı fiil isnat edilmesi’ gerekçeleriyle de cezada artış oranları öngördü. CHP milletvekili için talep edilen cezanın alt sınırı 1 yıl 9 aydan başlıyor, üst sınırı 8 yıl 4 aya kadar çıkıyor."

Haberin tamamını, aşağıdaki adresten erişim sağlayarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27997583.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız