SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağca İtalya'yı Karıştırdı

A- A+ PAYLAŞ

 

Mehmet Ali Ağca'nın geçtiğimiz yıl Ocak ayında, 1983 yılında beri kayıp olan Vatikan vatandaşı Emanuela Orlandi'nin ağabeyi Pietro Orlandi ile yaptığı yaklaşık bir saatlik özel görüşmenin ses kayıtları yayınlandı.

Emanuela Orlandi'nin kayboluşunun 28'nci yıldönümünde, görüşme kayıtlarını açıklayan ağebey Pietro Orlandi, “Mehmet Ali Ağca bana Emanuela'nın Vatikan'ın emriyle, CIA ve İtalyan istihbarat servisinin ortak operasyonuyla kaçırıldığını söyledi" dedi.

Pietro, bir kaç gün önce kendisini “kurt" olarak tanıtan bir İtalyan gizli servis çalışanının Roma'daki yerel televizyonlardan birini arayıp canlı yayında Emanuela Orlandi'nin Londra'da bir akıl hastanesinde olduğunu iddia ettiğini belirtti.

Bunun üzerine Londra'ya giden Orlandi, Kraliçe 2'nci Elizabeth Hastanesi'ni ziyaret etti. Pietro Orlandi, hastane arşivinde soyismi Orlandi olan iki kişinin kayıtlarına ulaştığını ancak bunlardan birinin 1920, diğerinin ise 1989 doğumlu olduğunu görünce umutlarının suya düştüğünü söyledi. Hala İngiltere'de bulunan ve diğer psikiyatri kliniklerinin kayıtlarını da araştırmaya devam eden Pietro, telefonla yaptığı açıklamada, bir yıl önce İstanbul'da Mehmet Ali Ağca ile biraraya geldiğini ve bir saate yakın özel görüştüğünü hatırlattı.

Pietro Orlandi, “Geçen yıl Ocak ayında, Ali Ağca ile hapisten çıktıktan bir kaç gün sonra İstanbul'da bir apartman dairesinde görüştük. Bir saate yakın özel konuştuk. Bu konuşma sırasında, Emanuela'nın, kendisinin hapisten çıkartılmasına karşılık anlaşmaya varmak üzere kaçırıldığından, Emanuela'nın yaşadığından ve Avrupa'da bir yerde kontrol altında tutulduğundan emin olduğunu söyledi" dedi.

Vatikan'a ağır suçlama Basında yayınlanan ses kayıtlarına göre İtalyanca yapılan görüşme sırasında Mehmet Ali Ağca, “(Emanuela) Vatikan Hükümeti tarafından kaçırıldı, kesin delillere sahibim, sadece benim özgür kalmamı sağlamak için. Karar Vatikan Hükümeti'nden geldi. Planın icrası CIA, ABD Gizli Servisi ve SISMI, İtalyan Gizli Servisi tarafından birlikte yapıldı" dedi.

Ağca görüşme sırasında Vatikan'ın olaydaki rolünü bilen isim olarak ise Kardinal Giovanni Battista Re'yi adres gösterdi. Ağca'nın suikast girişiminde bulunduğu Papa 2'nci John Paul'ün sağ kolu olarak bilinen Kardinal Re, yaş haddi nedeniyle geçen yıl Papa 16'ncı Benedict tarafından Piskoposlar Komisyonu Başkanlığı görevinden alınmıştı.

Amaç ülkücülerin üstüne yıkmak Ağca, Vatikan'ın Emanuela Orlandi'nin serbest bırakılmasına karar vermesi halinde, CIA'e görev vereceğini iddia ederek, “CIA bana gelecek, Ben Emanuela'nın ülkücüler tarafından kaçırıldığını söyleyeceğim, biz serbest bırakacağız diyeceğim. Böylece onlar tüm sorumluluğu ülkücüler üzerine yıkacak. Emanuela serbest kalacak. Vatikan, CIA ve SISMI hiç bir zarara uğramayacak" diye konuştu. Ağca ile ve Pietro Orlandi arasındaki görüşmenin ses kaydının basına yansıyan 4.5 dakikalık bölümü şöyle; Ağca: Pietro dinle, bu hikaye hakkında konuşmak için tek ve son şans. Boş hayallere kapılcak halim yok. Şu anda özgür bir adamım. Hiç bir şeye ihtiyacım yok, hiç bir gizli güce ihtiyaç duymuyorum. Yani sana kesin gerçekleri söyleyeceğim.Bir kaç kelime... Biliyorum ki senin için ,inanması güç bir sürpriz olacak.

Pietro Orlandi: Her şeye alıştık Ağca: (Emanuela)Vatikan Hükümeti tarafından kaçırıldı, kesin delillere sahibim, sadece benim özgür kalmamı sağlamak için. Karar Vatikan Hükümeti'nden geldi. Planın icrası CIA, ABD Gizli Servisi ve SISMI, İtalyan Gizli Servisi tarafından birlikte yapıldı. Şimdi Emanuela'yı nasıl serbest bıraktırabiliriz; Sen ve annen Maria, Vatikan'a gitmelisiniz,sana bir isim vereceğim, O kimin kaçırdığını ve Vatikan hükümeti'nin ne yaptığını biliyor. Adı Kardinal Giovanni Battista Re.

Pietro Orlandi: Kendisini tanıyorum.

Ağca: Giovanni Battista Re. O'na gitmeli olanı anlatmalısın. Bu olayda yeralanlar ayrıca Domenicani (kilise içinde bir tarikat).Vatikan bir dünya gücü ama eğer Emanuela dönerse, eğer Vatikan'ın yaptığı ortaya çıkarsa korkunç olur.

Pietro Orlandi: Neden ahlaken öldüremezler dediğini açıklıyor.

Ağca: Evet onu yapamazlar. Nasıl yapabiliriz; CIA ile yapmalıyız, SISMI ile yapmak yetmez...Vatikan Hükümeti onlara (CIA) bir görev verecek nasıl serbest bırakılacağına dair. Onlar önce kaçırma, kontrol altında ve hayatta tutma, tüm operasyonu yönetme emrini verdi. CIA bana gelecek, Ben Emanuela'nın ülkücüler tarafından kaçırıldığını söyleyeceğim, biz serbest bırakacağız. Onlar tüm sorumluluğu ülkücüler üzerine yıkacak. . Vatikan, CIA ve SISMI hiç bir zarara uğramayacak.

Orlandi olayı Vatikan çalışanlarından birinin 15 yaşındaki kızı Emanuela Orlandi, 22 Haziran 1983'te Roma'da ortadan kayboldu. Kimliği belirsiz kişiler, Orlandi ailesine telefon açıp kimliği Emanuela'yı Ağca'nın serbest bırakılması amacıyla kaçırdıklarını ileri sürdü. O günden itibaren geçen 28 yıllık sürede olay henüz aydınlatılamadı. Emanuela'nın bir mafya çetesi tarafından kaçırılıp öldürüldüğü iddialarına karşın, Mehmet Ali Ağca, talihsiz kızın yaşadığını, kontrol altında tutulduğunu ve Avrupa'da oladuğunu iddia etti. Şimdi bir İtalyan gizli servis çalışanı Emanuela'nın Londra'da bir akıl hastanesinde tutulduğunu öne sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız