SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağca Serbest Kaldı..

A- A+ PAYLAŞ

Avukatı ‘Müvekkilim dinsel inançları ve felsefi değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle eline silah alamaz‘ dedi.

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi'yi öldüren, Vatikan'da Papa 2. Jean Paul'a suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'nın 30 yıllık cezaevi hayatı bu sabah sona erdi. Avukatı, tahliye olan Ağca'nın askerlik şubesine götürüldüğünü açıkladı.

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Hacı Ali Özhan, Ağca hakkında yapılan haberlerin "araştırma ve inceleme ihtiyacı duyulmadan eksik, yalan ve yanlış" bilgilerle yapıldığını öne sürdü.

Özhan, "Milli Savunma Bakanlığı Askere Alma Daire Başkanlığı ve Malatya Askerlik Şube Başkanlığı'nın, Ağca'nın 'askerliğe elverişli değildir' sağlık raporunun Milli Savunma Bakanlığı Sağlık Dairesi Başkanlığı'nca onaylanmadığı gerekçesiyle cezaevinden tahliye edilmesinin ardından kontrol muayenesi için GATA Komutanlığı'na sevk edileceğini bildirdiğini" söyledi, "Tekrar muayeneye götürülmesi usul hatası olur, itiraz edeceğiz" dedi.

Avukatı, 52 yaşındaki Ağca'nın, "antisosyal kişilik bozukluğu" raporu olduğu için askerlik yapamayacağını söylüyor.

Ankara'da bir-iki gün geçireceği belirtilen Ağca'nın, kimliği açıklanmayan bir tanıdığının İstanbul'da kiraladığı, güvenlik nedeniyle yeri saklı tutulan villaya yerleşeceği öne sürüldü.

Ağca'nın Çırağan Sarayı'nda yapması beklenen basın toplantısı için BBC, RAI TV, La Republica, El Mundo başta olmak üzere birçok ülkeden 150'ye yakın gazeteci de Türkiye'de.

Times'a mektup yazdı
Bu arada Mehmet Ali Ağca, İngiliz Times gazetesine mektup göndererek, "Hem fiziksel, hem de psikolojik olarak güçlüyüm ve aklım başımda" dedi.

Ağca, el yazısıyla gazeteye gönderdiği ve gazetenin bugünkü sayısında sayfalarında yer verdiği mektupta, aldığı film ve kitap tekliflerinden bahsetti ve "Özellikle Japonya ve Kanada'dan film ve belgesel projeleri konusunda kendisine büyük ilgi olduğunu" bildirdi.

Gazete, Ağca'nın avukatı Hacı Ali Özhan'a dayanarak verdiği bilgide, 52 yaşında olan Ağca'nın bugün tahliye edilmesinin beklendiğini yazdı.

Ağca'nın mektubunda kendini "hem fiziksel, hem de psikolojik olarak güçlü ve aklı başında" olarak tanımladığını belirten Times, Ağca'nın biyografi kitabı ve televizyon programlarının yanı sıra "Da Vinci Şifresi" kitabının yazarı Dan Brown'a, "Vatikan Şifresi" konulu bir kitap yazması ve daha sonra bu kitabın filminin çekilmesi konusunda öneride bulunduğu söylentilerinin bile olduğunu kaydetti.

Ağca'nın mektubunda ayrıca, "Planım, dünyanın sonunu ilan etmek ve mükemmel bir şekilde Hristiyanlığın esaslarını yazmak...Vatikan'ın hiçbir zaman anlamadığı mükemmel Hristiyanlığı ilan edeceğim" ifadesini kullandığı bildirildi.

Times, Ağca'nın tahliye olduktan sonra Papa 16. Benediktus'la görüşmek ve Hristiyan olmak istediğini de hatırlattı. Gazete, Avrupalı yayıncıların, Ağca'nın anılarını doğru bir şekilde aktaracağı bir kitabın 3 milyon dolar değerinde olabileceğini söylediğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız