SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağca'nın Ailesi Ölüm Orucuna Başlamış

A- A+ PAYLAŞ

Tahliye edildikten sonra yeniden tutuklanarak cezaevine konulan Mehmet Ali Ağca'nın Malatya'daki ailesi ölüm orucuna başladı.

Evinde İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Ağca'nın kız kardeşi Fatma Ağca, "Biz bugünden itibaren ölüm orucuna başlıyoruz. Ağabeyim orada ölürse, biz de burada öleceğiz. Ya bize pasaport çıkartsınlar, bizi Vatikan'a göndersinler ya da başka bir ülkeye göndersinler. Yoksa onunla birlikte burada öleceğiz. Şerefsizce yaşamaktansa, şereflice öleceğiz. Ölüm orucu ölünceye kadar sürecek, adalet tecelli edinceye kadar, adalet yerini buluncaya kadar sürecek. Adalet yerini bulmasa da beraber öleceğiz" dedi.

Kardeşi Adnan Ağca'nın bugün cezaevinde Mehmet Ali Ağca ile görüşemediğini söyleyen Fatma Ağca, "Kardeşim bugün cezaevinde görüşememiş, acaba öldü mü, öldürüldü mü, intihar mı ettirildi? Ne olduğu belli değil. Bugün görüş günü olduğu halde savcı görüş izni vermemiş. Annemin durumu ağır. Öyle de öleceğiz, böyle de öleceğiz" diye konuştu.

Ölüm orucunu ailece tutacaklarını belirten Fatma Ağca, "Ölüm orucunu ailece tutacağız, hepimiz tutacağız, 15 kişi. En küçüğümüz 3-4 yaşında. Onlara da tutturacağız. Çocukları da okula, hiçbir yere göndermeyeceğiz, Bu devlet ile bizim işimiz bitti artık. 70 milyona ne hak tanınıyorsa, ağabeyime de aynı hak tanınsın. Ayrı adalet, ayrı yargı olur mu? Bir kişi için mi bunlar yapılıyor? Abdullah Öcalan bile 26 yıl yatıp da çıkarsa, ona bile saygı gösteririm ben. 26 yıl kimin çocuğu yatmış. Biz ciğerimizden yandık, Allah onların hepsini de ciğerinden yaksın. 27 yıldır biz de burada ağabeyimle birlikte ceza çekiyoruz. Aynı cezaevi hücresinde yaşar gibi yaşıyoruz. Ağabeyim cezaevinden çıktığından bu yana da öldük. Ne yediğimizi biliyoruz, ne gezdiğimizi. Annem şu 3 kelimeyi söylüyor; 'Yavrum, yavrum, yavrum'. 27 yıldır bunlar Mehmet Ali Ağca'dan ne istiyorlar, biz onu anlayamıyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız