SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağır Bilanço:4’ü Linç 22 ÖLÜ...

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:03:36
Ağır Bilanço:4’ü Linç 22 ÖLÜ...
A- A+ PAYLAŞ

KOBANİ’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde dün yine ölüm haberleri geldi. Mardin, Adana ve Siirt’te dün 4 kişinin daha öldürülmesiyle sayı 22’ye yükseldi. Çatışmalarda 4 kişi linç edilerek, 3 kişi yanarak, 12 kişi de ateşli silahla vurularak öldü.

Mardin’de sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kızıltepe ilçesinde dün akşam saatlerinde İpek Mahallesi Dedeman Kavşağı’na giden polisler, biri otomobil içinde diğeri de otomobilden çıkarılıp sürüklenen 2 kişinin cesediyle karşılaştı. Polis, silahla vurulan ve sakallı oldukları dikkati çeken 2 kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Mardin’de önceki günkü olaylarda Kızıltepe’de Kerem Karaaslan, Dargeçit ilçesinde Bilal Gezer ve Sinan Toprak öldürülmüştü.  

170 POLİS YARALI

27 il merkeziyle 68 ilçede olay çıktı. 170 polis, atılan taş ve molotoflardan yaralandı. Olaylarda 217 kişi gözaltına alındı. 

Mersin’de Tarsus Emniyet Müdürü Haydar Çelik, dün ilçede olaylar sırasında göstericilerin açtığı ateşle bileğinden yaralandı.

SAVAŞ ALANI GİBİ

İSTANBUL önceki günkü eylemler nedeniyle Arnavutköy, Ataşehir, Bağcılar, Başakşehir, Beyoğlu, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Sancaktepe, Ümraniye ve Zeytinburnu savaş alanına döndü. Günün ağarmasıyla birlikte oluşan hasar ortaya çıktı. Göstericilerin Atatürk büstünü yaktıkları Esenyurt Cumhuriyet Meydanı, jandarma tarafından abluka altına alındı. Polis bölgesinde bulunan ilçe merkezindeki meydanı ablukaya alan jandarma, meydana giriş-çıkışlara izin vermedi.

YASAK UZATILDI

DİYARBAKIR Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Bismil, Silvan, Lice, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro ve Kulp’ta dün sabah 07.00’ye kadar süreceği açıklanan sokağa çıkma yasağı yeniden düzenlendi. Gündüz sokağa çıkma izni verilirken, 18.00’den sonra ise yasak. Şehirdeki ilk ve orta dereceli okullar da 1 gün süreyle tatil edildi. Dicle Üniversitesi de pazartesiye kadar (13 Ekim) eğitime ara verdi. Polis müdahalede yetersiz kalınca üzerine Diyarbakır Valiliği’nin talebiyle şehrin kritik noktalarına askeri birlikler konuşlandırıldı. Yasak nedeniyle evlerinden çıkamayanlar ekmek sıkıntısı çekti.

HAKKÂRİ’de Hakkari Üniversitesi Rektörlük Binası olmak üzere, okullar ve bazı devlet kurumları ateşe verilip tahrip edildi. Göstericiler rektörlüğün garajındaki 2 midibüs, 1 iş makinesi ve 3 otomobili de ateşe verdi. Hakkâri Üniversitesi’nde eğitime pazartesiye kadar ara verildi.

BİTLİS  Hizan’da bir grup işyerlerine zarar verdi. Gruba gözyaşartıcı bomba ve basınçlı suyla müdahale edildi. Saat19.00’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 21.30’da kaldırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız