SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağır Ceza'da Yargılanacaklar

A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da polis tarafından 2009 yılında Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözetiminde sürdürülen operasyonda; özürlü veya engelli çocukların eğitimi amacıyla kurulmuş olan bazı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinin, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli bazı yetkililere rüşvet verdikleri, böylece kendi öğrencilerine öncelik ve iltimas sağladıkları, çocukları okula gitmediği halde sahte belgeler ve veli imzalarıyla, öğrenci başına ödenen aylık 400 lira parayı ailelerin bilgisi olmadan imza atarak alıp haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonla ilgili 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ilk duruşmanın 30 Eylül tarihinde yapılacağı bildirildi.
 
Bir öğrenci velisinin, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyla ilgili yaptığı şikayet başvurusundan sonuç alamaması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetini iletmesiyle başlatılan, teknik takiple sürdürülen operasyonla ilgili olarak, aralarında Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli bazı personel ile bazı özel eğitim merkezlerinin sahip ve sorumluları hakkında yaklaşık 19 ay sonra açılan davada Milli Eğitim Müdürlüğü ile Defterdarlık Muhakemat Müdürlüğü müşteki olarak yeraldı.
 
Devletin yaklaşık 650 bin lira zarara uğratıldığının öne sürüldüğü 140 sayfalık iddianamede; suç "Resmi Belgede Sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Görevi Kötüye Kullanma, Rüşvet Alma ve Verme", suç tarihi de 2006- 2008 yılları arası olarak belirtildi.
 
İddianamede cezalandırılmaları istenen 24 şüpheli şunlar:
 
1.Sibel G.
2.Hayri P.,
3.Selami E.,
4.İsmet Y., 
5.Ahmet A.
6.Ayla A.,
7.Yusuf G.,
8.Doğan G.,
9.Mehmet G.,
10.Memet Duran Ö.
11.Feridun E.
12.Tuncay A.,
13.Hüseyin Ç.,
14.Saniye D.,
15.Hasan K.,
16.Bahattin E.,
17.Mustafa A.,
18.İbrahim Ç.,
19.Halime A.,
20.Arif I.,
21.Turgut D.,
22.Müslüm A.,
23.Mehmet G.,
24.Mehmet Şükrü O.,
 
2009 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen operasyon sonucu, şüphelilerden Selami E., Yusuf G., Doğan G., Mehmet G., Mustafa A. tutuklanmışlar, diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Sonraki dönemlerde tutuklular da tahliye olmuş, davada tutuklu sanık kalmamış, davanın iddianamesi ise 19 ay sonra yazılmış, Haziran 2011'de Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız