SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağır Tahrik ve İyi Hal İndirimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:56:15
Ağır Tahrik ve İyi Hal İndirimi
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da bir kişiyi av tüfeği ile öldürmekten yargılanan katil zanlısına mahkeme 10 yıl hapis cezası verdi.
 
Malatya'nın Battalgazi ilçesi Boran köyü mevkiinde Karakaya Baraj Gölü kenarındaki eski kum ocaklarının yanında 22 Ocak 2011 tarihinde meydana gelen olayda, Metin Yüce (22) adlı şahıs, Cumali E. (21) tarafından av tüfeği ile ateş açılarak öldürülmüştü.
 
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sona eren yargılamanın karar duruşmasına tutuklu yargılana katil zanlısı Cumali E. ile taraf avukatları katıldılar.
 
Cumali E.'nin avukatı Necati Karabay, olayın karşı tarafın gasp ve tehditlerine maruz kalınması nedeniyle tahrik altında işlendiğini belirterek, ağır tahrik indirimlerinin uygulanmasını talep etti. 
 
Cumali E.'nin avukatı Niyazi Ergin Gökçe ise, Kur'an-1 Kerim'den "Adaletsizlik bir zülümdür" ayeti ile Hazreti Muhammed'in "Bir günlük adalet, 60 yıllık ibadetten faziletlidir" hadisi şerifinden örnekler vererek, Cumali E.'nin uğramış olduğu haksızlıklar ve baskılar sonucu böyle bir olaya karıştığını söyleyerek, beraat kararı verilmesini talep etti. 
 
Son sözleri sorulan Cumali E.'de karşı tarafın sürekli üzerine gelmesi ve gaspa uğraması nedeniyle böyle bir olayın içinde kendisini bulduğunu söyleyerek, "Vicdanen rahatım. Beni rahat bırakmadılar. Olay yerinde kaçacak bir ihtimalim yoktu. Kasıtlı olarak öldürmedim. İçerde de rahat bırakmadılar. Can güvenliğim olmadığı için bakanlıktan yardım istedim" dedi. 
 
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti kararını açıklayarak Cumali E.'ye önce müebbet hapis vererek, olayı ağır tahrik altında işlediğini kabul ederek cezayı 12 yıla, iyi hal indirimi de uygulayarak toplam 10 yıl hapis cezası verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız