SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağırladık, Gönderdik!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile kardeş şehir anlaşması imzalayan Alman kenti belediye yöneticileri için "yoğun bir ağırlama" programı gerçekleştirildi.

30 kişilik Alman heyetinin, protokol imzalama töreninin ardından Malatya'da ağırlanması, düzenlenen programlar ve uğurlanmalarına ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"..“Kardeş Şehir Protokolü”nü imzalamak amacıyla ilimize gelen Almanya’nın Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert ve beraberindeki heyet, Malatya’da bulundukları süre içerisinde Malatya’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezdiler.

İlk olarak Eski Malatya’yı gezen Kardeş Şehir Saarbrücken heyeti, burada Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından karşılandı. Tarihi Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı ile Ulu Camii’yi gezen heyet, daha sonra Atıksu Arıtma Tesisine giderek, burada MASKİ Müdürü Oktay Özelçi’den tesisin çalışması ile ilgili bilgiler aldılar. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kendilerini ziyaret eden heyete kültür yayınlarından oluşan birer kitap seti hediye etti.

Heyet daha sonra, Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman ile birlikte Aslantepe Höyüğünü gezdi.

Eskimalatya ve Orduzu’yu gezen heyet daha Şire Pazarı, Bakırcılar Çarşısı ile Çevre düzenleme çalışması yapılan Yeni Camii çevresini gezerek, alış veriş yaptılar.

Kardeş Şehir Protokolü’nün imzalanmasında ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür edilerek çeşitli hediyeler verildi.

Dede Korkut Lokantasında Vali Halil İbrahim Daşöz’ün de bulunduğu yemek sırasında özellikle Kardeş Şehir Protokolü’nün imzalanması aşamasına getirilmesinde katkıları olan ve Almanya’da yaşayan Malatya’lı iş adamlarımızdan aynı zamanda Türk – Alman Dostluk Derneği 2. Başkanı Ali Altın ile Hasan Taşkıran’a Belediye Başkanı H. Cemal Akın tarafından kayısı kristali hediye edilerek, katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert ise Belediye Başkan Yardımcıları Ziya Kesriklioğlu, Yusuf İzettin Cengiz ile Basın Yayın Müdürü Cemal Aslan, Özel Kalem Müdürü Mehmet Yıldırım ve Kültür Sanat Müdürlüğü personeli Alişan Hayırlı’ya Saarbrücken’i tasvir eden birer porselen tabak hediye ederek çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

5 Nisan Perşembe günü Kardeş Şehir Protokolü imzalanarak resmiyet kazanan Malatya ile Almanya’nın Saarbrücken şehirlerinin Belediye Başkanları, Malatya ile Saarbrücken’in Kardeş Şehir olmalarını değerlendirdiler.

6 Nisan Cuma günü Malatya Belediyesi tarafından organize edilen gezi çerçevesinde Gündüzbey İçmesuyu Kaptaj Tesisleri’nde Belediye Başkanı H.Cemal Akın tarafından verilen öğlen yemeğinde yapılan değerlendirme konuşmalarında, imzalanan kardeş şehir protokolünün her iki şehir için de olumlu sonuçlar doğuracağı konusunda fikirbirliğine varıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz’ün de katıldığı yemekte ilk değerlendirmeyi yapan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, her iki şehir arasında imzalanan kardeş şehir protokolünden sonra da görüşmelerin devam edeceğini belirterek, “Saarbrückenli kardeşlerimizin Türkiye’ye ve Malatya’ya gelmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Dostluğumuz bundan sonra daha da çok pekişecek. Bu dostluğumuz iki kent insanına da faydalı olacaktır.” dedi.

Başkan Akın, Saarbrückenli heyetin Malatya ziyaretlerini sıklaştırmalarını da ümit ettiklerini ifade etti.

Malatya insanının göstermiş olduğu misafirperverlikten çok etkilendiğini belirten, Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert ise yaptığı değerlendirmede, “Geldiğimiz günden beri bizlere büyük ilgi gösteren başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Malatya’ya bu gelişimizde çok büyük gelişimlere şahit olduk. Malatya gezimiz çok olumlu geçti. İmzaladığımız protokol gelecekte yapacağımız işler için büyük önem arz etmektedir. Bizleri çok büyük bir misafirperverlikle ağırladınız. Yakın zamanda bize gelerek, bize de fırsat verilirse bizler de aynı misafirperverliği sizlere göstermek isteriz. Ama şunu itiraf edeyim ki, sizin gösterdiğiniz misafirperverlik kadar biz misafirperverlik gösteremeyiz. Almanya’ya dönüyoruz ama biliyoruz ki Kardeş şehir Malatya’da çok iyi dostlarımız var. Yaşasın dostluğumuz” dedi.

Malatya ile Saarbrücken arasında dostluk fidanının beraber dikildiğini kaydeden Vali H. İbrahim Daşöz ise yaptığı değerlendirmede, “Bu fidan iki tarafın ilgisiyle, katkısıyla büyücektir. İki taraf için de güzel meyveler verecektir. Bu kararlılık ve heyecanı görüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri başka vesilelerle de ağırlamak istiyoruz” dedi.

Kardeş şehir heyeti daha sonra Gündüzbey İçmesuyu Kaptaj Tesisleri’ni gezdi. İçmesuyu ve tesislere hayranlıklarını gizlemeyen heyet, Malatyalıların çok şanslı olduğunu belirterek, dünyada az rastlanılabilir bir su kaynağının olduğunu söylediler.

Kardeş şehir heyeti 5 Nisan Perşembe günü Kardeş şehir Protokolü’nün imzalanmasının ardından başladığı Malatya gezisine, 6 Nisan Cuma günü de devam etti.

5 Nisan Perşembe günü Malatya merkez’de ve Battalgazi İlçesi’nde tarihi ve turistik yerler ile Arıtma Tesisi’ni gezen Kardeşşehir heyeti, 6 Nisan Cuma günü de Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret etti.

Okul Müdürü Fevki Kınık misafir heyete Okulu gezdirerek bilgiler verirken, okulun Müzik Bölümü öğrencileri ziyaret sırasında bir konser verdi.

Okul Müdürü Fevzi Kırık günün anısına Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert’e resim bölümü öğrencilerinin yaptığı tabloyu hediye etti. Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert ise Saarbrücken’i sembolize eden tarihi paralardan hediye etti.

Heyet daha sonra Almanya’ya gitmek üzere ilimizden ayrıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız