SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ağırlamaktan Mutluyuz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:32
A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile İngiltere’nin Ankara Büyükelçileri, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Amerika Büyükelçiliği’nin katkısıyla bu yıl 11’incisi düzenlenen 12 Dev Adam Uluslar Arası Basketbol Eğitim Kampı programına destek vermek için Malatya’ya gelen ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Malatya’ya en son 33 yıl önce geldiğini belirten Büyükelçi Ricciardone, “TBF ile ortaklaşa düzenlediğimiz eğitim programlarını Malatya’dan önce başka kentlerde de düzenledik. Bu kampları her yaz yapıyoruz. Güzel ve anlamlı bu eğitime Amerika’dan koçlarımız katılıyor. Bu kampa Türkiye’nin her yerinden gençler katılıyor. Bu amaçla buraya geldik. İlginizden dolayı teşekkür ederim” dedi.

ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone’yi Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Güzel bir proje kapsamında Malatya’mızı ziyaret etmeleri bizleri ayrıca onurlandırdı. Basketbolun beşiği olan Amerika’nın üst düzey koçlarının buradaki eğitim kamplarında gençlerimizin eğitim vermesi dostluk adına da anlamlı” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükelçi Ricciardone’ye kayısı ve kayısı kristali hediye ederken, büyükelçi Ricciardone de Başkan Çakır’a logolu bardak hediye etti.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway da Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, Malatya şehrinin enerjisinden çok etkilendiğini belirterek, İngiltere ile Malatya arasındaki ticari, sosyal ve kültürel diyalogların gelişmesine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Malatya Belediyesi’nin çalışmalarını öven Büyükelçi Reddaway, “Malatya’da sürdürülen büyük alt yapı çalışmalarından da çok etkilendim. Burada bulunmaktan son derece mutluyum” şeklinde konuştu.

Malatya ve Belediye’nin çalışmaları hakkında büyükelçiye bilgiler veren Başkan Çakır, dostlukların gelişmesi adına bu tür ziyaretlerin önemine değinerek, “Bu ziyaretler ticari, sosyal ve kültürel alanlarda halkları bir birine yakınlaştıracaktır” değerlendirmesini yaptı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İngiltere Büyükelçisi David Reddaway’a kayısı hediye ederken, Büyükelçi Reddaway ise Başkan Çakır’a İngiltere Kraliçesi’nin akçesini hediye etti.

"32 YIL SONRA GELDİM.."

Bu arada ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik'i de makamında ziyaret etti.

32 yıl sonra tekrar Malatya’da olmanın sevincini yaşadığını belirten Büyükelçi Ricciardone, burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnönü Üniversitesini çok gelişmiş bir üniversite olarak gördüğünü söyleyen Büyükelçi Ricciardone, gerçekleştirilen kampa ev sahipliği yaptığı için Rektör Prof. Dr. Çelik’e teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız