SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ağız Tadıyla Yiyelim!'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde başlatılan ve 32 Meslek Örgütü ile Sivil Toplum Kuruluşlarının desteklediği iç pazarı canlandırmayı amaçlayan “Kriz Varsa Çare de Var” seferberliğinin beşinci ve son ayağı, Adıyaman’da destek veren tüm örgüt temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Malatya'nın; Ticaret Borsası (TB) başkanı Tahir Kalaycıoğlu, TSO başkanvekili Sıddık Özdemir, TSO Kadın Girişimciler Grubu başkanı Nursel Gökçe üyeleri ile birlikte temsil edildiği toplantı öncesi katılımcılara Malatya Belediyesi tarafından gönderilen yaş kayısı ikram edildi.

Nemrut Dağı tartışmaları sırasında söylediği sözlerle Adıyaman ve Malatya arasında ciddi polemiğe neden olan AKP Adıyaman milletvekili Hüsrev Kutlu, kayısıyı yerken fotorğrafının çekildiğini görünce "Malatya'dan mı?" diye sordu ve "Evet" yanıtını alınca "Bırakmıyorsunuz ki ağız tadıyla şu güzelim kayısıyı yiyelim!" diye konuştu.

Bu arada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptığı açılış konuşmasında Türkiye'de geçtiğimiz yıla oranla kurulan şirket sayısında yüzde 26 azalma, ihracatta yüzde 21 gerileme, protesto olan senet sayısında ise yüzde 27 artış olduğunu vurgularken, DİSK temsilcisi de "Alışveriş kültürümüzde yabancı malları kullanma alışkanlığı var. Özellikle de hanımlarımız, kocasının çalıştığı fabrikanın ürünü yerine yabancı marka ürünleri alıyor. Bir müddet sonra da kocasının çalıştığı fabrika kapanıyor, kocası işsiz kalıyor" diyerek krizin aşılması için yerli ürünlerin satın alınması gerektiğini vurguladı.

Toplantı katılımcılarca esnaftan sembolik alış veriş yapılmasıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız