SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağlayarak Ayrıldılar

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) geçen yıl başlattığı ve bu yılda devam ettiği "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Malatya'dan Adana'ya gelen 120 öğrenci Adana'dan ve öğretmenlerinden ayrılırken gözyaşlarına boğuldu.

MEB tarafından Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında köprü kurmak ve tatil yapamayan öğrencilerin tatil yapmasını sağlamak amacıyla gerçekleştiren "Gönül Köprüsü" projesi gönülleri fethetmeye devam ediyor. Yaklaşık 1 hafta önce Malatya'dan gelen 120 öğrenci Adana'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Adana'dan ayrıldı.
Bir hafta süre içinde yaklaşık 2 günde Adanalı ailelerin misafiri olan öğrenciler için Adana Valiliği önünde veda töreni düzenlendi.

Törende öğrencilerin çoğu Malatya'ya dönmek istemedi. Bir hafta boyunca kendilerine rehberlik yapan öğretmenlere çok alışan öğrenciler onlardan hiç ayrılırken gözyaşlarını tutamadı. 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Büşra Doğan ise veda günü bir hafta boyunca çok iyi anlaştığı öğretmen Serap Aytekin'e sıkı sıkıya sarıldı. Doğan, "Ben Adana'yı çok sevdim. İnsanları çok sıcakkanlı. Öğretmenimi çok sevdim. Buradan ayrılmak istemiyorum. Aileler bize çok iyi davrandı. Buradaki ilgili hiçbir yerde görmedim" diyerek öğretmenine sarılıp gözyaşlarına boğuldu.

Öğretmeni Serap Aytekin ise öğrenciler ile aralarında çok güzel bir bağ oluştuğunu bu nedenle kendilerinden ayrılmak istemediğini ifade ederek, "Bir hafta boyunca Adana'nın misafirperverliğini onlara gösterdik. Bütün kurum olarak onlarla çok iyi ilgilendik. Bu nedenle aramızda duygusal bir bağ oluştu. Öğrenciler bu nedenle gitmek istemiyor. Ancak biz onların telefon ve adres bilgilerini aldık. Onlarla hem telefondan hem de mektupla sürekli görüşeceğiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız