SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağustos Toplantıları Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:37:01
Ağustos Toplantıları Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Genel Meclisi, Ağustos ayı toplantılarını tamamladı. İl Genel Meclisi’ne sunulan raporda, tarımda çalışan kadınların sorunlarının çok olduğu bildirildi. 
İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata başkanlığında Ağustos dönemi son toplantısını yapan İl Genel Meclisi’nde, tarımda çalışan kadınların sorunlarına ilişkin rapor da ele alındı. İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyon Başkan Nuri Karadaş başkanlığındaki komisyon üyeleri tarafından, Malatya’da çalışan tarım işçisi kadınların sorunları araştırıldı ve meclise rapor sunuldu. Sunulan raporda, "Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu olarak, İl Meclisi'nin aldığı karar gereği tarım sektöründe çalışan mevsimlik kadın tarım işçilerinin iş hayatında karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri maddeler halinde sıralanmıştır" denilerek şöyle devam edildi:
 
"Tarım işçi kadınlarının mesai saatlerinin çok uzun olması, tarım işlerinde çalışan kadınların bir kısmının maddi problemler nedeniyle lise tahsiline devam edememesi, tarım işçisi çalıştıracak olan işverenin, çalıştıracağı tarım işçilerinin kapasitesine göre barındıracağı ev yapması zorunlu hale getirilmelidir. Aksi halde çadırlarda insani yaşamı sürdürmek mümkün olamamaktadır. Kayısı işi zor ve tecrübe isteyen bir iş olmasına rağmen, kayısı fiyatlarının düşük olması çalışan kadın işçi ücretlerinin düşük olmasına yansımaktadır."
 
Nuri Karadaş, özellikle kadınların tarım işçiliğinde birçok sorunlarla karşılaşıldığını gördüklerini söyledi.
 
Komisyon raporu görüşülürken söz alan meclis üyesi Naki Düzova, tarım işçileri için konteynır kullanılmasının önemini anlatırken, Deniz Kayıkçı ise kayısı üreticisinin kayısıdan yeterince gelir elde edemediğinden, çalıştırdığı işçiye yeterince imkan hazırlayamadığını vurguladı. Toplantıda, kayısının sorunlarını da meclis üyeleri dile getirdi.
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, yeniden Kayısıbirlik’in açılmasını isteyip, kayısı üreticilerinin ancak örgütlü sorunların üstesinden gelebileceğini savundu. Mengüç, "Kayısıbirlik geçmişte kötü yönetilip kapatıldıysa, bunun hesabı sorulmalıdır. Cezasını üretici çekmemelidir" önerisinde bulundu.
 
Meclis üyesi Vahap Altınok da, kilosu 3 dolara satılan kuru kayısının yurt dışında 15 dolara, yaş kayısı kilosu Malatya’da 1 TL iken Ankara’da 4 TL’ye satılmasını dile getirerek, üreticinin değil aracının kazandığını söyledi. Kimi meclis üyesi, kayısının gerek ulusal ve gerekse uluslararası reklamının yapılmasını önerip, bu yıl rekolte fazlalığı nedeniyle üreticinin alın terini karşılayamadığını dile getirirken, bazı meclis üyeleri de soğuk hava deposu yapılması ve kayısı suyu fabrikası kurulmasını önerdi.
 
Toplantı sonunda, gündem dışı verilen önergeler de ele alındı. Pütürge ilçesi Tepehan beldesinde 3 mahalleye 2 adet içme suyu sondajı vurulması, Yeşilyurt ilçesi Görgü köyüne 1 adet suluma suyu sondajı vurulması teklifleri de komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız