SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ağzına Ben Sıkmadım!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 100 TL borcu nedeniyle tartıştığı kaportacıyı öldüren şahıs, mahkemesindeki ifadesinde, "Ben tetiğe basmadım, silah kendiliğinden ateş aldı" dedi.

Malatya merkez ÖZSAN Sanayi Sitesi'nde 12 Haziran 2010 tarihinde meydana gelen olayda, araba tamirinden doğan 100 TL'lik borç nedeniyle çıkan tartışmada Cengiz Y. (25) adlı şahıs tabanca ile kaportacılık yapan Kemal Oruç (31)'u öldürmüştü.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayın başlayan davasında hakim karşısına çıkan katil zanlısı Cengiz Y., "Benim kendime ait kamyonu tamir için Kemal Oruç'a bırakmıştım. Tamirden sonra kendisinin benden 100 TL alacağı kalmıştı. Kamyon daha sonra Kemal Oruç'a yakın bir tamirhanede iken, şoförüm beni arayarak, Kemal Oruç'un kontak anahtarını aldığını ve vermeyeceğini söylediğini belirtti. Telefonla Kemal Oruç ile görüştüm. Bana ağza alınmayacak küfürler etti. Bende arkadaşım M.B.'yi arayarak beni arabası ile Kemal Oruç'un dükkanına götürdü. Sanayiye gittiğimde Kemal Oruç içeri kaçtı. Varilin arkasına doğru uzandı. Ben silah alabileceğini düşündüm. Çünkü bu arada bana ağır küfürler ve hakaretler ediyordu. Bende bu sırada silahımı çıkarttım. O bir eliyle silah tutan kolumu tuttu. Diğer eliyle de arkasından bir şey alacak gibiydi. Bu arada ağır küfürlere devam ediyordu. Ben kesinlikle silahın tetiğine dokunmadım, ağzına da sıkmadım. Ben tetiğe basmadım, silah kendiliğinden ateş aldı. Ben olaydan sonra yaralıya müdahale etmeye çalıştım" dedi.

Olaydan sonra katil zanlısına yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla yargılanan Murat B., Mustafa B. ve Çağrıl T. haklarındaki suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme heyeti duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız