SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ağzından Çıkanı Kulağın Duyuyor mu Senin?'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu’nun Nemrut’la ilgili sözlerine CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’ndan sert tepki geldi. Aslanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Malatya üzerinden Nemrut’a gitmesine ilişkin programı, bakana “Malatya’dan gitmeniz, Mescidi Aksa’ya İsrail’in açtığı kapıdan girmeniz gibi..Adıyamanlılar çok alınır.” diyerek iptal ettirdiği belirtilen Kutlu’ya, “Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu senin?” diyerek tepkisini dile getirdi. Aslanoğlu, ayrıca Kutlu'ya tepkisini bir mektupla da iletti.

BAKANIN İPTAL EDİLEN ZİYARETİ..

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Ekim ayında Nemrut’a yapacağı gezi için Malatya’ya geleceğine, Pütürge üzerinden Nemrut’a geçeceğine ilişkin program 1 gün kala iptal edilmiş, bakan Gaziantep üzerinden Adıyaman’a oradan da Nemrut’a gitmişti. Malatya’nın hiçbir iktidar partisi milletvekilinin eşlik etmediği, Malatya’dan hiçbir bürokratın da hazır bulunmadığı Nemrut gezisi sırasında, bakan “yanlış bilgilendirme” nedeniyle, “doğru olmayan” açıklamalar yapmıştı. Bakanın bu açıklamaları Malatya’dan tepki görmüştü. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, konuyu geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi görüşülürken TBMM kürsüsünde dile getirmiş, bakana sitemini iletmişti.

“NE DİYORSUN SEN..”

Bakanın iptal edilen Malatya programıyla ilgili Hürriyet ve Cumhuriyet Gazetelerinde çıkan bir haberde, Adıyaman Milletvekili Kutlu’nun bakan Günay’ı “"Nemrut Adıyaman’ındır. Malatya’dan gitmeniz Mescidi Aksa’ya İsrail’in açtığı kapıdan girmeniz gibi. Adıyamanlılar çok alınır" diyerek engellediği, yine Malatya’dan açılan yolun Adıyaman bağlantısını, dönemin Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’ye başvurarak engellediğine ilişkin bilgiler yeraldı.

Adıyaman milletvekilinin bu konudaki girişimlerine CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’ndan sert tepki geldi.

Aynı haberlerde, Nemrut’un Adıyaman’ın olduğuna ilişkin davanın Danıştay’da Adıyaman lehine sonuçlandırıldığı iddiasının da doğru olmadığını, söz konusu davanın bir yaylanın durumu ile ilgili olduğunu belirten Aslanoğlu, şöyle devam etti:

“Adıyaman Milletvekili arkadaşımız, ne konuştuğunu bilmiyor. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Nemrut bu ülkenin ortak kültür değeri. Hepimizin değeri. Ama Adıyaman milletvekili arkadaşımız, güdük politika yapma adına burayı sahiplenirken, son derece çirkin ifadelerde bulunuyor. Buraya Malatya’dan bakanın gitmesini, Mescidi Aksa’ya İsrail’in açtığı kapıdan girmek gibi nitelendiriyor. Nemrut’u Mescidi Aksa’ya, Malatya’yı da, Malatya’dan açılan yolu da İsrail’e benzetiyor. Bu ne gaflettir, bu ne sorumsuzluktur, bu ne saygısızlıktır. İsrail benzetmesi yaptığı Malatya, kendi partisine 6 milletvekili vermiş bir il. Bu sözleriyle en azından kendi partisine oy vermiş hemşehrilerime saygısızlık ediyor. Kendi partili milletvekillerine ayıp ediyor. Sayın Kutlu’nun bu benzer ölçüsüz konuşmalarını sık sık duyarız da, bu sefer gerçekten tahammül ve terbiye sınırlarını aştı. Bunun hesabını kendisinden meclis kürsüsünden soracağım.”

CHP Milletvekili Aslanoğlu, Malatya'nın 6 AKP'li milletvekiline de, "Hüsrev Kutlu'nun Malatya'dan Nemrut'a ulaşılmasını, Mescidi Aksa'ya İsrail kapısından girme benzetmesine katılıyor musunuz, katılmıyor musunuz? Tepkinizi ve bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum."sorusunu sordu.

Aslanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın da, Adıyaman milletvekilinin "yakışıksız" benzetmesine tepkisini, en kısa zamanda Malatya üzerinden Nemrut'a giderek göstermesi gerektiğini de bildirdi.

ASLANOĞLU'NUN KUTLU'YA MEKTUBU..

CHP Milletvekili Aslanoğlu, Adıyaman Milletvekili Kutlu'ya tepkisini bir mektupla da iletti. Aslanoğlu'nun mektubu şöyle:

"Sayın Kutlu,

bugün Nemrut'la ilgili talihsiz açıklamalarınızı basından üzüntü ile öğrendim. Malatya halkı Cumhuriyetimizin ilk yıllarından beri ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için mücadele vermiştir.

Nemrut, Türkiye'nin ve Tüm dünyanın bir özgürlük eseridir. Talihsiz açıklamanızda Nemrut'a Malatya'dan gitmenin Kudüs'e İsrail'den gitmeye benzetmenizi aynen size iade ediyorum.

Ne yapmak istiyorsunuz? Bakanları aslı astarı olmayan bir şekilde yanıltmaya son verin. Bahsettiğiniz Danıştay kararı ise iki köy arasında yaşanan bir yayla ve sınır sorunudur.

Sayın Kutlu, bizlerin milletvekili sorumluluğu, gerçekleri görerek yapmaktır. Sayın Kutlu, talihsiz açıklamanızdan duyduğum üzüntüyü bir kez daha size iletmek istedim.

Bilgilerinize sunarım."

AKP'nin 6 Malatya milletvekilinin Hüsrev Kutlu'ya ne tepki verecekleri de merak konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız