SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aha Size Kış Önlemi!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, birkaç ay önce hizmete sokulan, giriş ve çıkışlarındaki "rampa"nın dikliği nedeniyle, karlı- buzlu dönemde ulaşımın nasıl sağlanacağı merak konusu olan alt geçitlerden Kız Meslek Lisesi kavşağında yapılan belediye uygulaması, görenleri şaşırttı.

Yapıldığı dönemde birçok kez "dik rampa" nedeniyle, kışın ulaşımın güvenli yapılamayacağı, ciddi trafik kazalarına yolaçacağı eleştirileri sıkça dile getirilmesine rağmen inşaatlar tamamlanmıştı. Yağışsız dönemlerde dahi, araçların hız alarak çıkma gereği nedeniyle, bağlantılı tali caddelerde trafiği tehlikeye sokan alt geçitlerin, kış mevsiminde "çalıştırılabilmeleri" için alınan önlem, belediyenin iş makineleriyle yola "derince sayılabilecek çentikler" çizilmesi oldu.

Milli Egemenlik ve Turgut Temelli Caddeleri arasındaki Kız Meslek Lisesi (Şehit Üsteğmen Selim Keskinkılıç Alt Geçidi) ile Zapçıoğlu ve Terminal Caddeleri arasındaki Sıtmapınarı Alt Geçidi (Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Alt Geçidi)için yaklaşan kış mevsimi ulaşımı için merak edilen önlemin ilk uygulaması Kız Meslek Lisesi geçidinde ortaya çıktı. Belediye iş makineleri, "dik rampalara yanlamasına, birbirlerine 5-10 cm mesafeli, 20'şer santim genişliğinde çentikler" açtılar ve böylece "olası buzlanmadaki kaymanın önlemini" almış oldular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız