SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahilik Haftası Kutlamaları

A- A+ PAYLAŞ
 
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Malatya Esnaf ve Sanatârlar Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Şevket Keskin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından tören Eski Halk Eğitim Merkezi salonunda devam etti. Buradaki programa Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şeyhmus Şad, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, KKTC Esnaf ve Sanatkârlar Merkez Birliği Genel Başkanı Kemal Altuncuoğlu, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Müftü Hacı Yusuf Gül, ve davetliler katıldı. 
 
"AHİLİK TOPARLAYANDIR"
 
Ahiliğin, kardeşlik, dürüstlük, bolluk bereket ve cömertlik olduğunu söyleyen Keskin, yaptığı konuşmada "Ülkemizde ve dünyada her güzel şeyi, Avrupa Kriterleri dedikleri zaman gençler işte kulaklarını kaldırıp bakıyorlar, acaba bu kriterlerde ne var. Aslında Türk milletinin özünde var olan Ahilik kriterlerine bakın. İşte Türk milletinde var olan o büyük kültürden dolayı, o büyük kriterden dolayı, bugün Afrika ülkelerindeki açlık ve sefalete ilk koşan ülke Türkiye olmuştur. Ahilik kültürünü benliğinde yaşatan ve hissettiren bir toplumun evlatlarıyız. Sevgili gençler, Ahilik kültürüne biraz daha eğilmeli. Ahilikte, birlik var, beraberlik var, kardeşlik var. 800 yıllık bir geleneği, o güzel ahlakı ve o güzel kültürü esnaf ve sanatkar kesimi yaşatmaya çalışıyor.Komşusu aç yatarken, kendisi tok yatan bizden değildir, diye bir söz var. Somali'ye yapılan yardımları işte bu güzel kültürümüzle gerçekleştirdik. Ahilik, dağıtan değil, toparlayandır, Ahilik yıkan değil, yapandır. Ahiliğin, ülkemize ve dünyaya, kardeşliği ve huzuru getirmesini ben temenni ediyorum. Çünkü, dünyada kardeşliğe ve barışa ihtiyacımız var."  dedi. 
 
Etkinliklere  KKTC Esnaf ve Sanatkârlar Merkez Birliği Genel Başkanı Kemal Altuncuoğlu da katılırken, Keskin, TESK olarak Kıbrıs'ta Ahilik etkinliklerinin düzenlenmesine katkı yapacaklarını söyledi. 
 
"TEMELİNDE ALDATMAMAK VARDIR" 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, "Bir ülke ekonomik olarak güçlü ise, gerçekten o ülkenin dünya siyaseti içinde bir yeri vardır. Osmanlı İmparatorluğu 3 kıtaya hükmetmişse, ahilik kültürü ile ekonomik gücü ile gerçekleştirmiştir. Ahilik kültürü içinde usta ahilik ilişkileri yanında müşteri ilişkileri de düzenlenmiştir. Bugün gelişmiş bir çok ülke, Ahilik kültürünü inceleyerek, kendi ekonomilerinde bir kurul uygulamışlardır. Ahiliğin temelinde aldatmamak vardır, yani ahlaki kural geçerlidir. Hoşgörü, birlik beraberlik, dayanışma, yardım etme kuralları vardır." dedi. 
 
"GELECEĞE IŞIK TUTUYOR"
 
Törende konuşan Vali Ulvi Saran , "Ticaret ve ekonominin ortak bir dili olan esnaf ve sanatkarlarımızın Türkiye'de geçmişten bugüne taşıdıkları önemi hepimiz idrak ediyoruz. Esasen, günümüzde yönetimin ve iş örgütlenmesinin vardığı bir takım sonuçlar var. Kamu yönetiminde ve işletme yönetiminde adeta birer altın kural haline gelen müşteri memnuniyeti, kalite ve insan odaklı gibi kavramlara dayanmaktadır. Bu kavramlar, piyasada tutunmak için uzun süreli, yani sürdürülebilir ve kalıcı bir başarı sağlamak için ve ekonominin sağlam temeller üzerine oturması için gerekli unsurlar şeklinde mütalaa edilmektedir. Ahilik kültürü temelindeki insan sevgisi, kanaat, paylaşım ve bir başkasını düşünme toplumumuzda belki bin yıldan beri bu değerlerin var olduğunu ve geleceğe ışık tuttuğunu göstermektedir. Gerçekten gençlerimizin bu değerlerden ilham alması, bunlardan güç alması gerekmektedir." 
 
KKTC Esnaf ve Sanatârlar Merkez Birliği Genel Başkanı Kemal Altuncuoğlu'na günün anısına bir plaket takdim edildi. 
 
YILIN AHİSİNE ÖDÜL
 
Yılın Ahisi seçilen 79 yaşındaki oto elektrik ustası Bayram Karaköse'ye ödül verildi. Karaköse'nin 58 yıldır meslek hayatının içinde olduğu öğrenildi. 
 
Törende İmalat Demir ve Tamir Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi olan Bayram Karaköse'ye,  ödülü ve ahi kaftanı,  Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şeyhmus Şad, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, KKTC Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Genel Başkanı Kemal
Altuncuoğlu, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Müftü Hacı Yusuf Gül, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren tarafından toplu halde verildi. 
 
Bayram Usta olarak bilinen Bayram Karaköse'nin 3 oğlu ile birlikte Sanayi Sitesi'nde meslek hayatını sürdürdüğü öğrenildi.Bayram Usta'nın meslek hayatı boyunca 100'den fazla usta yetiştirdiği ve meslek hayatında hiç kredi kullanmadığı belirlendi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız