SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahilik Kültür Haftası Kutlanacak

0
Güncellendi - 2016-05-21 01:55:29
Ahilik Kültür Haftası Kutlanacak
A- A+ PAYLAŞ

Ahilik Kültürü Haftası Malatya’da 24 Mayıs Salı günü yapılacak olan etkinliklerle kutlanacak. Bu yıl Malatya’nın Yılın Ahisi seçilen esnaf, aynı zamanda Türkiye’nin de yılın Ahisi olarak ödüllendirilecek.

Malatya’da Ahilik Kültürü haftası nedeniyle ilk tören 24 Mayıs Salı günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı önünde başlayacak. Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayacak törende Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin tarafından anıta çelenk sunumu yapılacak.

İkinci tören ise Atatürk Evi’nin yanındaki Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda saat 10.307da başlayacak ve Ahilik Kültürü konulu konferans düzenlenecek.

ŞED KUŞATMA GÖSTERİSİ ŞİRE PAZARI’NDA YAPILACAK

Ahilik Kültürü Haftası ile ilgili üçüncü tören ise yine aynı gün saat 13.00’de Şire Pazarı Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Buradaki törende Mehteran Takımı gösterisi ile birlikte Şed Kuşatma gösterisi, yılın Ahisi’ne ödül töreni yapılacak. Törenin sonun da Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından geleneksel hale getirilen Ahilik Pilavı ikramı yapılacak.

MALATYA’NIN AHİSİ TÜRKİYE’NİNDE YILIN AHİSİ

Malatya’da yılın Ahisi olarak 24 Mayıs Salı günü ödülünü alacak olan Abuzer Salık, aynı zamanda Türkiye’nin de 2016 yılı Ahisi seçildi. Salik, Kırşehir’de 27 Mayıs Salı günü düzenlenecek olan törende ise Türkiye’nin Yılın Ahisi olarak ödülünü alacak.

KESKİN: ESANFLARIMIZ KENDİ KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKMALI

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarlara Ahilik Kültürü Haftası törenlerine katılmaları çağrısında bulunarak, “Ahilik kurumu tarih boyunca sahip çıktığı değerler doğrultusunda var olmuş ve aynı zamanda bu değerleri gelecek nesillere aktarma gayretini göstermiştir.   Ahilik en genel ifadeyle esnaf ve sanatkarlar arasında dayanışmayı, birlik ve beraberlik duygularıyla hareket etmesini sağlayan bir teşkilattır. Ahilik aynı zamanda sosyal, ekonomik ve kültürel düzenin sağlanması amacıyla kurulan bir teşkilattır. Bu nedenle esnaf ve sanatkarlarımız Ahilik Kültürünü yaşayarak ve yaşatarak sahip çıkmalıdır.” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız