SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahmedinejad Açtı Ağzını..

A- A+ PAYLAŞ

Ahmedinejad, devlet televizyonundan canlı yayımlanan konuşmasında, BM Güvenlik Konseyinin son yaptırım kararları, nükleer müzakereler ve Tahran Bildirisi konularına değindi.

"ABD baskısı ve öncülüğünde alınan" yaptırım kararlarını sert bir dille eleştiren Ahmedinejad, "meşru dayanaktan yoksun" olarak nitelendirdiği Güvenlik Konseyinin aldığı kararların "itibarsız" olduğunu savundu.

"Sıra bizde" Ahmedinejad, tüm olup bitenlerin "siyasi bir oyun" olduğunu ifade ederek, BM Güvenlik Konseyine hitaben, "Sizler kararınızı aldınız, şimdi sıra bizde" dedi.

İran aleyhinde yaptırım kararı alanların daha sonra müzakere talebinde bulunduklarını belirten Ahmedinejad, "Biz, müzakerelerden yanayız, ama şartımız var ve bunu en kısa sürede ilan edeceğiz" diye konuştu.

"Öyle bir şart koşacağız ki..."
Batılı ülkelere hitaben, "Sizler ahlaksızlık yaptınız ve sözünüzde durmadınız, biz de öyle bir şart koşacağız ki, yola gelesiniz ve müzakere masasında yerinizi alasınız" ifadelerini kullandı.

Ahmedinejad, Viyana Grubuyla uranyum takasını öngören Tahran Bildirisiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Bildiri İran, Türkiye, Brezilya ve tüm özgür milletler için bir gururdur. Bu bildiri adalet, barış, dostluk, mantık ve tüm milletlerin hakkına saygı ile dolu doludur." "Mezara götüreceksiniz..." Taviz alabilmek için güç, baskı ve tehdit döneminin geride kaldığını kaydeden Ahmedinejad, Batılı ülkeleri kastederek, "İran halkından iğne başı büyüklüğünde dahi olsa taviz alma arzusunu mezara götüreceksiniz" dedi.

ABD başta olmak üzere yaptırım kararında imzası olan ülkelere seslenen Ahmedinejad, "Yaptırım kararı alınması için oy dilenmek zorunda kaldınız. Peki şimdi bu kararı nasıl uygulamak istiyorsunuz?" diye sordu.

"Misilleme haklı saklı" İran Cumhurbaşkanı, yaptırımların uygulanmak istenmesine ilişkin olarak da şunları söyledi: "Herhangi bir ülke, dünyanın neresinde olursa olsun, yaptırımları bahane ederek İran halkının hakkını zayi etmeye kalkarsa, İran halkı misilleme hakkını saklı tutacak." Ahmedinejad, "İran'a düşmanlık yapanların sonunda pişman edildiklerinin tecrübelerle sabit olduğunu" sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız