SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahmedinejad'tan Erdoğan'a Mesaj

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan'a hitaben mesaj yayınlayan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Dünya halklarının duygularına tercüman oldunuz. İran halkı değerli tutumunuzu en samimi kalple selamlıyor" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Davos'taki oturumda sergilediği tutumdan dolayı teşekkür etti.

Ahmedinejad yayımladığı mesajda Erdoğan'a hitaben, “Cesurca tavrınız, gerçekleri açıkça ifadeniz, Filistin, bölge ve adaletten yana dünya halkları için mutluluk ve heyecan yaratmıştır” ifadesini kullandı.

Ahmedinejad mesajında şunları belirtti: “İran halkı, değerli tutumunuzu en samimi kalple selamlıyor, takdirle karşılıyor, sizin ve büyük Türk milletinin başarısı için dua ediyor. Acizane, büyük İran halkının temsilcisi olarak cesurca tutumunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Allah'tan siz, Türk devleti ve milleti için sağlık ve başarılar diliyorum.”

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, “Erdoğan'ın, sadece Türk halkının duygularına değil, bölgenin ve dünya halklarının duygularına tercüman olduğunu” da kaydetti.

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Genel Sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti de yayımladığı mesajda Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti. Cenneti, mesajında şunları ifade etti: “Aziz ve muhterem kardeşim Erdoğan, İsrail'in katliamları karşısındaki cesurca ve mertçe tutumunuzdan dolayı kendim ve İran halkı adına teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum. Türk halkının ve tüm Müslümanların sözünü söylediniz. Yiğitçe tutumunuzla Filistin halkını mutlu ettiniz ve bazı Arap liderleri de utandırdınız. Her zaman başınız dik olsun. Başarılar diliyorum.”
Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar da yayımladığı mesajda, “Başbakan Erdoğan'ın mantıklı ve cesurca tutumu İslam dünyası için bir iftihardır” ifadesini kullandı.

Neccar, Başbakan Erdoğan'ın tutumunun bütün Arap liderleri için de örnek olması temennisinde bulundu. Ayrıca diğer dini ve siyasi liderler Erdoğan'ı destekleyen “teşekkür ve takdir” mesajları yayımladı.

Bu arada, İran gazetelerinin tamamı Erdoğan'ın Davos'daki panelde yaptığı konuşmaya ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e verdiği cevaba geniş yer verdi.

Bazı gazeteler, “Yaşasın Recep Tayyip Erdoğan” manşetiyle çıktı. Devlet televizyonları ve haber ajansları da belli aralıklarla konuya ilişkin haberlere ve yorumlara yer veriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız